TENISKA SENZACIJA! HAJDE ŠTO JE POBEDILA, ALI ŠTO JE TOLIKO UBEDLJIVO... U Dubaiju se desilo nešto što je malo ko očekivao!
Foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

NEOČEKIVANO

TENISKA SENZACIJA! HAJDE ŠTO JE POBEDILA, ALI ŠTO JE TOLIKO UBEDLJIVO... U Dubaiju se desilo nešto što je malo ko očekivao!

Tenis -

Dok se ceo teniski svet pitao – da li je moguće zaustaviti silovitu Igu Švjontek, 30. igračica sveta Barbora Krejčikova je tajno pripremala strategiju za finale – verujući u svoje iskustvo i tenisko umeće.

Do ovog finala, Poljakinja i Ćehinja su odigrale 3 meča, a jedna pobeda koja je pripala iskusnoj osvajačici 11 Grend Slem titula nagoveštavala je da u ovom meču možda ishod nije i toliko jednostrano predvidiv.

Ali da će se jedno od najvećih iznenađenja sezone odigrati i okončati za samo 91 minut i da će Švjontek “položiti reket” bez imalo neizvesnosti u toku setova – u to skoro niko nije verovao.

Činjenica da je Švjontek napokon dozvolila nekoj protivnici da uzme više od 2 ili 3 gema u meču u poslednje 2 nedelje (Gof – 6-4 6-2 u polufinalu) ukazalo je da je možda Poljska mašina počela da zastaje – dok je Krejčikova u poslednjim kolima “nanizala” drugu nositeljku Sabalenku i treću Pegulu – i na idealan način dizala formu za veliko finale.

Barbora Krejčikova
foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

Koristeći iskustvo iz finala 2021. godine – sjajna Čehinja je od početka kontrolisala tok meča, suzbila agresivnost Švjontek – i poremetila njen pobednički ritam, što je prouzrokovalo veći broj grešaka kod Poljakinje. Ako je u prvom setu još donekle bilo neizvesno, Krejčikova je potpuno slomila koncept igre i otpor protivnice od samog početka konačnog seta 23. Izdanja WTA turnira serije 1000 u Dubaiju.

“Sjajan meč, jedna od najboljih partija u mojoj karijeri! Velika sam poštovateljka svega što je Iga učinila za tenis, veoma je poštujem I smatram je za inspiraciju svim igračicama. Ovo je bilo finale na najvišem nivou, i presrećna sam zbog ove pobede”, izjavila je šampionka Krejčikova, sada u mini-seriji od 2 uzastopne pobede protiv Švjontek.

Dramatičniji od dva finalna meča bio je onaj u dublu, u kome su Kudermetova i Samsonova sa 6-4 6-7 10-1 bile bolje od dubla Čen-Čen – iako je gubitak drugog seta zabrinuo njihove poklonice. “Sjajno je odbraniti titulu, a pogotovo na ovako važnom turniru. Ljudmila i ja smo nedavno započele naše partnerstvo – ali smo se već sjajno uklopile”, kaže Veronika Kudermetova – pobednica iz prošle godine u dublu sa Mertens.

„Čestitke svim pobednicima na zasluženo osvojenim trofejima. Dubai je još jednom bio centar svetskog tenisa, uz impresivnu igru i demonstraciju najboljih vrednosti koje krase naš turnir i WTA organizaciji. Zahvaljujem se svim učesnicama, zvaničnicima i publici na dragocenom doprinosu – i pozivam vas da pratimo naš naredni turnir u ATP konkurenciji“, presrećan je izvršni potpredsednik i direktor Dubai Djuti Fri organizacije Kolm Meklohlin.

Kurir sport / Vuk Brajović

Ceremoniji dodela trofeja su prisustvovale visoke zvanice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, predvođeni Šeikom Hašer Bin Maktumom Al Maktumom – predsednikom Teniske federacije države i Šeikom Ahmedom Bin Said Al Maktuomom – predsednikom Sektora civilne avijacije, direktorom Aerodroma Dubai i izvršnim direktorm Emirejts Avio kompanije i grupacije – uz najvši menadžment organizatora turnira – kompanije Dubai Djuti Fri.

Za kraj – Dubai je pripredio jedan od najboljih turnira u svojoj istoriji za veliku pedesetogodišnjicu WTA organizacije, i na pravi način predstavio novu perspektivu ženskog tenisa – u kome su neka nova rivalstva već krenula putem najvećih uspeha u istoriji ovog sporta. Da li će veliki asovi ATP konkurencije i svi favoriti za najviši plasman opravdati očekivanja na način na koji su to uradile dame – videćemo već od ponedeljka, ali svi motivi da se tako pristupi 31. izdanju ovog važnog teniskog samita su – više nego jasni. Iako je nekima već krivo što bi (očekivano) Đoković i Medvedev (osvajač prethodnog turnira u Dohi) odigrali „finale pre finala“ predzadnjeg dana turnira u sledeći petak, sigurni smo da će i ostali veliki asovi muške scene učiniti ovaj turnir – događajem za pamćenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track