ŠTA TO NOVAK ŽVAĆE NA MEČU?! Srpski as pričao o POSEBNIM ŽVAKAĆIM GUMAMA, MISTERIOZNA poruka Đokovića posle današnjeg meča!
Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

dubai

ŠTA TO NOVAK ŽVAĆE NA MEČU?! Srpski as pričao o POSEBNIM ŽVAKAĆIM GUMAMA, MISTERIOZNA poruka Đokovića posle današnjeg meča!

Tenis -

Uspeo je srpski teniser Novak Đoković da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju, pošto je danas u veoma uzbudljivom meču pobedio Čeha Tomasa Mahača sa 2:1 u setovima.

Posle meča, prvi reket sveta izašao je pred srpske novinare, i odgovarao na razna pitanja.

Novak je tokom meča žvakao jednu žvaku, pa je o tome govorio na konferenciji za medije. Đoković nije želeo detaljije da priča o tome.

- Posebna jedna žvaka. Ne mogu da ti odam tajnu - kazao je srpski as uz osmeh na licu.

Govorio je Đoković i o trenutnoj formi.

- Još uvek tragam za svojim najvišim nivoom igre – u periodu oporavka posle povrede. Biće potrebno malo više vremena i nekoliko mečeva da nađem ritam, željeni intenzitet na terenu, idealno kretanje i tajming. Napravio sam dosta neiznuđenih grešaka koje su me “uvalile u probleme” – ističe Novak.

I ovom prilikom je Novak ponovio da su mu prioriteti sada drugačiji, posle obaranja Federerovog, a zatim Rafinog rekorda po broju nedelja provedenih na prvom mestu profesionalne rang liste.

- Ono što je najvažnije za ostvarenje bilo kog rekorda je – istrajnost, konsistentnost – kao i činjenica da sam bio zdrav i bez većih povreda tokom većine moje karijere, što mi je omogućilo da akumuliram veliki broj poena. Kao tridesetšestogodišnjak sam posebno ponosan na ovaj uspeh, iako se trenutno nalazim na prvom mestu sa verovatno najmanjim brojem poena ikada, posle odsustva sa dobrog dela turneje prošle godine. Ponavljam, prioriteti u ovom trenutku su Grend Slemovi – i zdravlje - naglašava Đoković, ističući da je u pitanju i odsustvo nekih od najvećih pretendenata na prvo mesto sa turneje ili njihov pad u formi.

- Svoj uspeh ću uvek bazirati na napornom radu, i veoma sam posvećen ovom sportu. Brojni su izazivači koji se sa pravom nameću u vrhu svetskog tenisa, češće učestvuju na turnirima od mene u ovoj fazi – i očekujem da ćemo se “otimati” za prvu poziciju sve češće”.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track