NOVAK JE ŠAMPION, NADAMO SE DA ĆE MOĆI DA UĐE U ZEMLJU! Amerikanci CELOM SVETU poslali BRUTALNU PORUKU, ovo je malo ko očekivao!
Foto: EPA/Joel Carrett

US OPEN

NOVAK JE ŠAMPION, NADAMO SE DA ĆE MOĆI DA UĐE U ZEMLJU! Amerikanci CELOM SVETU poslali BRUTALNU PORUKU, ovo je malo ko očekivao!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković poslao je posebnu dokumentaciju kako bi dobio pravo da uđe u Sjedinjene Američke Države i igra u Indijan Velsu i Majamaiju, iako nije vakcinisan protiv korona virusa, a sada je u tome dobio i neočekivanu podršku.

Grend slem turnir US Open i Teniski savez SAD pružili su podršku Novaku Đokoviću i zatražili su od američkih vlasti da puste srpskog tenisera u zemlju!

Oni su se na zvaničnom Tviter nalogu oglasili i dali neočekivani "vetar u leđa" Novaku Đokoviću, iako baš ni na US Openu nije mogao da igra u avgustu i septembru prošle godine iz istog razloga.

"Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona koje je naš sport ikada video. US Open i Teniski savez SAD se nadaju da će molba Novaka Đokovića da uđe u zemlju uspeti. Navijači se nadaju da će ga videti na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju", poručili su večeras iz US Opena na Tviteru.

Podsetimo, Novak Đoković ne može da uđe u SAD zbog toga što neamerički državljani koji nisu vakcinisani protiv korona virusa nemaju dozvolu da uđu u ovu zemlju. Zabrana će zvanično biti ukinuta 11. maja, ali turniri se igraju u martu.

Zbog toga je Novak Đoković podneo molbu da mu se dozvoli izuzeće i da uđe u SAD i ranije, pošto ne predstavlja opasnost po zemlju kao nevakcinisan protiv korona virusa. Za sada nije bilo pozitivnog odgovora, a videćemo da li će apel US Opena doprineti tome, ipak je u igri 2.000 bodova na mastersima.

Ako ne dobije dozvolu, Đoković će biti bez tenisa do aprila pošto je danas u polufinalu Dubaija poražen protiv Danila Medvedeva i to lakše nego što je iko mogao da pretpostavi (6:4, 6:4).

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track