PAZI SE, NOVAČE, NJEGOVA JEDINA ŽELJA JE DA TE STIGNE! Ova priča je APSOLUTNI HIT, upoznajte tenisera koji je OPTEREĆEN Noletom!
Foto: KARIM SAHIB / AFP / Profimedia

HIT

PAZI SE, NOVAČE, NJEGOVA JEDINA ŽELJA JE DA TE STIGNE! Ova priča je APSOLUTNI HIT, upoznajte tenisera koji je OPTEREĆEN Noletom!

Tenis -

Srpski as Novak Đoković već godinama unazad ispisuje istoriju tenisa i mnoga deca koja počinju sa ovim sportom inspiraciju pronalaze baš u Noletu.

Mnogi se ugledaju na njega, a jedan teniser koji tek gradi svoju karijeru, Tomas Ečeveri (23) iz Argentine, konstantno prati koliko mu Novak beži bodova.

Ečeveri je u prodesinalne vode uplovio 2017. godine a tada je Novak Đoković bio prvi na ATP listi. Bodovna razlika između njih dvojice je tada bila od 12.000 bodova, pa je mladi Argentinac postavio sebi cilj da postepeno "topi" toliku prednost.

Radio je punom parom, učestvovao je na malim turnirima, povremeno dobijao pozive za one veće i trudio se da na svakom meču osvoji bodove za rang listu na kojoj mu je Đoković mnogo bežao.

Tokom 2022. godine debitovao je na gren slem turnirima i to tako što je u Australiji prošao tri kola kvalifikacija, a onda ga je Pablo Karenjo Busta pobedio u prvom kolu.

On na Instagramu svoje pratioce obaveštava o tome koliko mu Đoković beži poena, tako što ispiše Novakov broj poena, pa ispod svoje poene i onda razliku između njih dvojice.

Novak je trenutno 60 pozicija ispred Tomasa, koji je u odnosu na prošlu nedelju napredovao za čak 15 pozicija i sa 822 osvojena boda trenutno je 61. igrač sveta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track