DAJTE AMERIČKOM NARODU ONO ŠTO ŽELI! Ovaj čovek DAJE SVE OD SEBE kako bi Novak ušao u SAD, pročitajte deo PISMA o kom bruji SVET!
Foto: Stefan Stojanović Mondo, CHENEY ORR / AFP / Profimedia

sad

DAJTE AMERIČKOM NARODU ONO ŠTO ŽELI! Ovaj čovek DAJE SVE OD SEBE kako bi Novak ušao u SAD, pročitajte deo PISMA o kom bruji SVET!

Tenis -

Na adresu predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajedna stiglo je pismo u kojem se od njega traži da pusti Novaka Đokovića da uđe u SAD.

Pošto nije vakcinisan protiv korona virusa, Novaku nije dozvoljeno da uđe u pomenutu zemlju, a povodom celokupne situacije oglasio se i guverner Floride Ron DeSantis koji je u pismu obrazložio zbog čega Novaku treba da bude dozvoljen ulazak SAD.

- Ostavite pandemijsku politiku na stranu i dajte američkom narodu ono što želi. Ova zabrana je nije fer, nije zasnovana na nauci i neprihvatljiva je. Dozvolite Đokoviću da igra - napisao je, između ostalog, DeSantis u pismu Bajdenu.

Videćemo kako će se situacija odvijati, a sigurno je da Novak ima zaista ogromnu podršku, pošto je Desantis veoma moćan čovek, i ima izuzetno jak uticaj u Americi.

On je po obrazovanju advokat, a mnogi ka vide kao protivkandidata Donaldu Trampu na izborima republikanaca, pa bi upravo on mogao da postane predstavnik ove partije na izborima za predsednika Amerike.

Posle diplomiranja na Univerzitetu Jejl i Pravnom fakultetu u Harvardu, DeSantis je služio kao oficir i advokat u Korpusu generalnog sudskog advokata američke mornarice (JAG).

Novak je silno želeo da nastupi na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, te je svim silama pokušavao da sebi omogući ulazak u SAD, a više o tome pročitajte OVDE.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track