VELIKI SKANDAL! Poznati Ukrajinac koji na ratištu UPRAVLJA DRONOVIMA se oglasio zbog "podrške genocidu" iz teniskog vrha
Foto: Instagram/alexdolgopolov

BESAN

VELIKI SKANDAL! Poznati Ukrajinac koji na ratištu UPRAVLJA DRONOVIMA se oglasio zbog "podrške genocidu" iz teniskog vrha

Tenis -

Bivši ukrajinski teniser, Aleksandar Dolgopolov (34), napao je direktora VTA zbog lošeg odnosa prema teniserki, Lesiji Curenko.

Ukrajinka je predala meč Beloruskinji, Arini Sabalenki na turniru u Indijan Velsu zbog napada panike, rekla je ona nakon odustajanja od meča.

"Pre nekoliko dana sam razgovarala sa izvršnim direktorom WTA Stivom Sajmonom i bila sam apsolutno šokirana onim što sam čula. Rekao mi je da je on sam protiv rata, ali ako ga podržavaju igrači iz Rusije i Belorusije, onda je to samo njihovo mišljenje i to ne treba da me uznemirava. Kazao je da bi se osećao užasno da je na mom mestu", poručila je Curenko.

Ubrzo se oglasio Dolgopolov i to sa ratišta u Ukrajini.

"Stiv, umesto što maltretiraš Ukrajinke, budi muško i govori javno. Razgovor se dogodio dok si bio na dužnosti, ljudi zaslužuju da znaju da je podrška genocidu u redu", napisao je Dolgopolov na društvenoj mreži Tviter.

Nekadašnji teniser je aktivan na društvenim mrežama otkako je prošle godine odlučio da se pridruži vojsci.

Nedavno je objavio video snimak na kojem se vidi kako vežba upravljanje dronom koji nosi bombu.

Najbolji plasman u karijeri ovog Ukrajinca je 13. mesto 2012. godine, a poslednji meč je odigrao na mastersu u Rimu 2018. godine kada je u prvom kolu poražen od Novaka Đokovića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track