KAKVA JE ĐOKOVIĆ OPASNOST ZA AMERIKU? PRAVILA SU GLUPA I PROMENIĆE SE USKORO: Jake reči podrške mladog tenisera za Novaka?!
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

detinjasta supersila

KAKVA JE ĐOKOVIĆ OPASNOST ZA AMERIKU? PRAVILA SU GLUPA I PROMENIĆE SE USKORO: Jake reči podrške mladog tenisera za Novaka?!

Tenis -

Američke vlasti nisu dozvolile Novaku Đokoviću da uđe u SAD i takmiči se na mastersima u Indijen Velsu i Majamiju.

Kasper Rud
foto: AP

Iako je imao ogromnu podršku tenisera, kao i određenog broja lokalnih političara, američka Vlada nije želela da Srbinu izađe u susret, odbacivši njegovu molbu. Novak Đoković tako je drugu godinu silom sprečen da se takmiči na turnirima u Americi, samo zato što nije vakcinisan protiv kovida.

Veliki rival, ali i prijatelj Novaka Đokovića, Norvežanin Kasper Rud pružio je veliku podršku najboljem teniseru sveta. Njegove reči odjeknule su u svetu.

- Ne bih previše želeo da se bavim stvarima koji nisu vezani za tenis. Ali moje mišljenje da ovim samo gubi naš sport. Da budem iskren, glupo je što na američkoj turneji nema Novaka. Samo se pitam kakva je Đoković opasnost za Ameriku u ovom trenutku, da li je vakcinisan ili nije - zapitao se Kasper Rud i dodao:

Kasper Rud
foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

- Ko vas to danas pita? Niko! A, još gore je što će ovaj zakon da se promeni za nekoliko nedelja. Malo detinjasto ponašenje Amerike. Novak Đoković uopšte nije pretnja američkoj zajednici!

Međutim, "svetski broj četiri" dodao je da su "pravila pravila", iako duboko smatra da su besmislena. Kasper Rud je otvoreno rekao da se ne bi osećao "ugroženim" u prisustvu nevakcinisanog Srbina.

- Ali pravila su pravila i siguran sam da su pokušali sve što su mogli. Uz kontekst koji Novak ima, siguran sam da je sve pokušano, a da nije bilo moguće - rekao je Rud, a prenal Sportskeda uz nastavak:

- Država je nekako zabranila nevakcinisane do za oko mesec dana, mislim da će otvoriti zabranu ili tako nešto pa je malo glupo ako mene pitate. Pošteno ili ne, ne znam. Kao što rekoh, ja ne bi se osećao ugroženim od strane Novaka da je ovde i da je nevakcinisan.

Kurir sport/Sportskeeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track