TENISKA LEPOTICA PODRŽALA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Citirala njegove reči i uputila poruku svima koji brane sportistima da se takmiče
Foto: AP/Ng Han Guan, Instagram

pravo na slobodu reči

TENISKA LEPOTICA PODRŽALA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Citirala njegove reči i uputila poruku svima koji brane sportistima da se takmiče

Tenis -

Novak Đoković u savremenom sportu nema samo ulogu vrhunskog sportiste, već i čoveka iz kojeg govori sloboda mišljenja.

Novak Đoković
foto: AP Photo/Kamran Jebreili

Otuda i ne čudi što je najbolji teniser današnjice popularan među kolegama, posebno onim mlađim. Da je reputacija Novaka Đokovića onakva kakvu samo poželeti može, potvrdila je Eženi Bušar, jedna od najlepših teniserki na svetu.

Prelepa Kanađanka izrazila je punu podršku odluci Novaka Đokovića da preskoči masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju, ali da ostane dosledan svom uverenju što se tiče vakcine protiv koronavirusa.

Eženi Bušar
foto: Printskrin/Instagram

Zbog odluke Vlade Amerike Novak Đoković kao nevakcinisan protiv kovida nije mogao da uđe na tlo SAD, iako su organizatori oba mastersa, kao i lokalni političari činili sve da mu izađu u susret.

Eženi Bušar citirala je deo intervjua Novaka Đokovića koji je on nedavno dao Bi-Bi-Siju objašnjavajući koliko mu je stalo do slobode da izrazi svoje stavove.

Eženi Bušar
foto: Printskrin/Instagram

- Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu u Majamiju. Volim te turnire, ali ne kajem se. Kroz život sam naučio da te kajanje samo sputava i u osnovi čini da živiš u prošlosti, a ja ne želim to da radim - rekao je Đoković.

Srbin je jedini teniser na svetu koji je osvojio "Sanšajn dubl", turnire u Indijen Velsu i Majamiju, četiri navrata - 2011, 2014, 2015. i 2016. godine.

Eženi Bušar nekada je bila jedna od najperspektivnijih teniserki na svetu. Igrala je finale Vimbldona 2014. godine, gde je poražena od Petre Kvitove. U to vreme bila je i peta teniserka na WTA listi.

Iako već duži period nema vrhunskih rezultata, Eženi Bušar veoma je popularna i cenjena u medijima, najviše zbog velikog broja pratilaca na društvenim mrežama, više od 2.400.000 samo na instagramu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track