NOVAK ĐOKOVIĆ JURI 400 NEDELJA NA VRHU: Evo šta mu treba da bude prvi i do Vimbldona! Ovoliko bodova je u igri
Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

Računica je jasna

NOVAK ĐOKOVIĆ JURI 400 NEDELJA NA VRHU: Evo šta mu treba da bude prvi i do Vimbldona! Ovoliko bodova je u igri

Tenis -

Novak Đoković je započeo 381. nedelju na vrhu ATP liste.

Srpski as ima 7160 bodova, 380 više u odnosu na Karlosa Alkaraza. Na trećem mestu je Stefanos Cicipas sa 5770 bodova, sledi Danil Medvedev sa 5150, a peti je Kasper Rud sa 5005 bodova. Praktično, u ovom krugu se traže najveći rivali Đokovića u borbi za prvo mesto.

Može li Đoković do cifre od 400 nedelja na vrhu?

Sledi sezona na šljaci u kojoj Novak Đoković brani, rekli bismo, svega 1880 bodova. I to sa sve Rolan Garosom.

Novak će na teren ponovo na mastersu u Monte Karlu, gde neće biti Alkarasa, Nadala, Ože-Alijasima... Ali i sa njima, Novak može samo da profitira u Kneževini. Đoković brani svega 10 bodova, jer je prošle godine ispao u drugom kolu ovog turnira.

Novaka put potom vodi u Republiku Srpsku, gde će igrati Serbia open. Đoković brani 150 bodova jer je prošle godine izgubio u finalu od Rubljova.

Posle Banjaluke, sledi put na Iberijsko poluostrvo. Đoković u Madridu brani 360 bodova, a zatim na Apeninskom poluostrvu, tačnije u Rimu, brani 1000 bodova.

Za kraj sezone na šljaci sledi grend slem u Parizu. Đoković na Rolan Garosu brani 360 bodova jer je prošle godine ispao u četvrtfinalu od Rafaela Nadalu.

Sve ukupno, to je 1880 bodova koje Đoković brani na šljaci.

Verujemo da će Novak sakupiti više bodova od onih koje brani, pa bi tako dočekao početak jula i Vimbldon na prvom mestu. To bi značilo da bi Novak ušao u 394. nedelju na vrhu ATP liste.

Sledi deo sezone na travi, gde Novak brani 2000 bodova u Engleskoj, pa ako ponovi uspeh, mogao bi lako u nastavku sezone da stigne do čarobne brojke od 400 nedelja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track