"NOVAK IPAK NIJE NAJVEĆI NA BALKANU"! Hrvati ovom analizom NASMEJALI CEO SVET, evo u čemu je Modrić BOLJI od Đokovića! SMEJURIJA!
Foto: AP/Francisco Seco, AP/Kamran Jebreili

analiza

"NOVAK IPAK NIJE NAJVEĆI NA BALKANU"! Hrvati ovom analizom NASMEJALI CEO SVET, evo u čemu je Modrić BOLJI od Đokovića! SMEJURIJA!

Tenis -

Na prostoru bivše Jugoslavije ima zaista mnogo sportista koji su iza sebe ostavili neizbrisiv trag, a "Večernji list" se pozabavio Lukom Modrićem i Novakom Đokovićem, te su njih dvojica prošli kroz "detaljan skener" pomenutog hrvatskog lista.

I sada se postavlja pitanje, ko je bolji od njih dvojice?!

Na samom početku, srpski teniser i hrvatski fudbaler dobili su velike pohvale od autora teksta.

- Radi se o dvojici najpopularnijih sportista u regionu sa bezbroj osvojenih trofeja u bogatoj karijeri. Hrvatski kapiten Luka Modrić i srpski teniser Novak Đoković najpopularniji su sportisti na ovim prostorima, obojica imaju nezaboravne karijere, svaki u svom sportu. Ne treba puno reči trošiti o Modriću koji je s reprezentacijom osvojio dve svetske medalje, dok je u dresu Reala uzeo sve što se u klupskom fudbalu može osvojiti. S druge strane, Đoković je već godinama ponajbolji svetski teniser koji je oborio rekord Rodžera Federera po broju grend slemova - piše na početku teksta.

Novak Đoković
foto: AP Photo/Kamran Jebreili

Fokus je bio i na zaradi pomenutih sportista.

- Što se tiče zarade tokom cele karijere, Modrić i Nole zaradili su pravo bogatstvo, kao neka država. U Modrićevom slučaju, izašla je procena da je tokom fudbalske karijere zaradio oko 150 miliona američkih dolara bruto, najviše kao igrač Reala u kojem traje najduže, sa statusom klupske legende koji je stekao od leta 2012. do danas. Sa svojim zaradama samo od turnira, Đoković je u izabranom društvu jer je već uspeo premašiti zarađenih 150 milona dolara, sa trenutnim podatkom koji govori i nešto više od 167 miliona dolara zarađenog novca od tenisa. Naravno, tu ne ubrajamo sponzorske ugovor koji ne nedostaju što se tiče obojice slavnih sportista.

Luka Modrić
foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hrvati su potom pronašli jedan segment u kom je Modrić bolji od Novaka.

- Modrić je puno bolji kada se govori o društvenim mrežama, Modrić je po broju ljudi koji ga prate ispred Đokovića ako se pogledaju podaci sa Instagrama i Fejsbuka, sa svojih 29,6 miliona prema Đokovićevih 12,5 miliona na Instagramu, a 22 milona u odnosu na 10 miliona na Fejsbuku. Što se tiče Tvitera, Đoković je tu u prednosti u odnosu na našeg Luku, ima ih 9,2 miliona u odnosu na Modrićevih 4,5 miliona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track