BRAVO, DUCI, MAJSTORE! VELIKA SENZACIJA SRBINA! Lajović posle teške borbe u tri seta slomio Rubljova za titulu u Banjaluci!
Foto: Starsport

SRPSKA OPEN

BRAVO, DUCI, MAJSTORE! VELIKA SENZACIJA SRBINA! Lajović posle teške borbe u tri seta slomio Rubljova za titulu u Banjaluci!

Tenis -

Veliki uspeh Dušana Lajovića!

Srpski teniser je pobedio Andreja Rubljova, šestog tenisera sveta, rezultatom 2:1 u setovima 6:3, 4:6, 6:4.

Lajović je tako osvojio drugu titulu u karijeri nakon trofeja u Umagu 2019. godine.

Apsolutno zasluženo je Srbin podigao pehar nakon fantastične nedelje koja je iza njega. U Banjaluci je Lajović pobedio Filipa Krajinovića, Gregora Barerea, Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića, pre finala.

Branioc trofeja (iz Beograda 2022. godine), je u Banjaluku stigao nakon titule na mastersu u Monaku i uz, Đokovića je bio prvi favorit, ali Lajović je tenisom karijere pokazao da može da se nosi i sa najjačima.

U prvom setu je protivnika slomio u četvrtom gemu kada je došao do brejka i prednosti od 3:1, što mu je bilo sasvim dovoljno da bez problema dođe do velike prednosti. U drugom setu viđena je velika borba, brejk Rubljova koji je imao 3:0, ali i povratak Lajovića.

1 / 9 Foto: Starsport

Izjednačio je srpski teniser na tri tri, ali je ubrzo izgubio servis onda kada to nije smelo da se desi.

A, onda - rapsodija Dušana Lajovića!

Igrao je fantastično i, oko 6.000 navijača na prepunim tribinama, uživalo je u njegovoj predstavi, dok je sa druge strane Rubljov pokazivao znake nervoze, pa je u jednom trenutku reket završio na zemlji.

Srbin je imao dva brejka prednosti i velikih 5:1. Rubljov se nije predavao, uspeo je da vrati jedan brejk, ali ne i više od toga.

Lajović je Srpska open započeo kao 70. teniser sveta, a sada ga čeka veliki napredak i povratak u top 50.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track