Federer želi da odmori od tenisa, Nole prvi?

Federer želi da odmori od tenisa, Nole prvi?

Tenis -
Švajcarac zbog premora želi da propusti neke turnire, što bi moglo srpskom teniseru da olakša povratak na prvo mesto ATP

BAZEL - Trenutno prvi reket sveta Rodžer Federer najavio je da će u narednom periodu propustiti nekoliko turnira zbog premora. Takva situacija mogla bi da olakša Novaku Đokoviću da se vrati na prvo mesto ATP liste, pošto trenutno zaostaje 1355 bodova za Švajcarcem.

Federer (31) je u sjajnoj formi, što je potvrdio i minulog vikenda kada je sa dve pobede doneo Švajcarskoj ukupnu pobedu nad Holandijom u Dejvis Kupu. Prethodno je osvojio Vimbldon i stigao do finala Olimpijskih igara, dok je jedini kiks napravio na US Openu, gde je ispao u četvrtfinalu. Do sada je u sezoni odigrao 69 mečeva.

"Odmor mi je više nego potreban. Ranjen sam, umoran i iscrpljen i potrebno mi je da se odmorim i razmislim šta dalje. Nisam još uvek ništa odlučio za nastavak sezone. Postoji plan, ali on može da se izmeni. Moram da odlučim koji mi je turnir važan", rekao je Federer.

Federer će gotovo sigurno brani titule na turniru u Bazelu, Mastersu u Parizu i završnom Masters kupu u Londonu. Isto tako, verovatno će propustiti Masters u Šangaju, gde je u opticaju 1.000 bodova. Pod znakom pitanja su turniri u Pekingu i Tokiju, gde je još po 500 bodova u igri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track