BEZ DRAME NIJE MOGLO! Novak se mučio, a onda DODAO gas i poslao protivnika kući! Ečeveri "zagrejao" Đokovića za ono što sledi
Foto: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

masters

BEZ DRAME NIJE MOGLO! Novak se mučio, a onda DODAO gas i poslao protivnika kući! Ečeveri "zagrejao" Đokovića za ono što sledi

Tenis -

Novak Đoković trijumfom je započeo ovogodišnje učešće na Mastersu u Rimu, pošto je danas pobedio Tomasa Ečeverija sa 2:0 (7:6, 6:2) u setovima.

Nije išlo Novaku baš sve kako je zamišljao, Ečeveri je danas pružio sjajan otpor srpskom asu i pošteno ga namučio, ali je ipak presudio kvalitet i iskustvo.

Novak je igrao onoliko koliko mu je trebalo, posle neočekivane drame u prvom setu, Srbin je dodao gas i u nastavku se pitao za stvari koje su se dešavale na terenu.

Odmah na startu drugog seta Novak je stigao do brejka, potom osvajao gemove na svoj servis, Ečeveri se mučio, pokušavao da se vrati u meč, ali više od toga nije uspeo.

Novak će u šesnaestini finala odmeriti snage protiv dobro poznatog rivala, Bugarina Grigora Dimitrova. Njih dvojica su do sada igrali 11 puta, a srpski as je slavio u čak 10 navrata.

Uživo: Đoković - Ečeveri 7:6, 6:2

Drugi set:

6:2 - Bez većih problema Novak osvaja ovaj set i tako rešava pitanje pobednika!

5:2 - Novak ponovo dolazi do brejka i sada ima velikih 5:2!

4:2 - Maestralni Novak osvaja gem bez izgubljenog poena.

3:2 - Ečeveri je uz pomoć sjajnih servisa osvojio ovaj gem, a Novak je potom tražio savete iz svog "boksa"

3:1 - Nastavlja Novak sa sjajnom igrom i dolazi do novog gema. Ečeveri je pružio jak otpor u ovom gemu, ali to nije bilo dovoljno za brejk.

Novak Đoković
foto: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

2:1 - Ečeveri je ovog puta osvojio gem bez izgubljenog servisa.

2:0 - Siguran je bio srpski as na svom servisu i tako poveo sa 2:0, Ečeveri gubi koncentraciju što koristi najbolji teniser sveta.

1:0 - Novak Đoković čini brejk odmah na startu drugog seta, Ečeveri je servirao sjajno ali je srpski as uspeo izađe na kraj sa snažnim servisima i stigne do brejka!

Prvi set:

13. gem, 7:6 - Đoković osvaja prvi set (7:5 u taj-brejku). Fantastičan meč gledamo! Novak igra jako dobro, dok njegov rival igra verovatno najbolji tenis u životu.

12. gem, 6:6 - Sa jednim izgubljenim poenom u gemu Ečeveri dolazi do taj-brejka. Sjajna igra tenisera koji nije u top 50 na planeti.

11. gem, 6:5 - Siguran na svom servisu Novak. Celokupnu utisak o igri srpskog asa je izuzetno pozitivan, bez obzira na rezultatsku dramu.

10. gem, 5:5 - Propustio je Đoković dve set lopte. Doduše, Ečeveri je u tim momentima sjajno servirao. Šteta, šteta.

Novak Đoković
foto: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

9. gem, 5:4 - Đoković dobrim servisom dolazi kjučnih do poena u ovom gemu koji uopšte nije bio lak. Argentinac je bio na 30:30...

8. gem, 4:4 - Ečeveri takođe igra na izuzetno visokom nivou. Dobro ga služi servis.

7. gem, 4:3 - Oduševljenje publike u Rimu igrom obojice igrača u jednom poenu sedmog gema. Jako dobro deluje Đoković u ovim momentima.

6. gem, 3:3 - Brejk! Ovo je već moćni Novak na kakvog smo navikli! Posle velike borbe Đoković je uzvratio udarac Argentincu.

5. gem, 2:3 - Gem sa nulom za svetskog broja jedan. Servis je proradio posle ovog prvog izgubljenog servis gema.

4. gem, 1:3 - Servis Argentinca za sada je nerešiva enigma za Đokovića. Potrebno je srpski as očito malo vremena da se navikne na uslove u "večnom gradu".

3. gem, 1:2 - Novak sa jednim izgubljenim poenom dolazi do prvog gema večeras u Rimu.

2. gem, 0:2 - Argentinac potvrđuju prednost brejka. Odličnim servisima dolazi do prvog servis gema. Novak je propustio jednu brejk loptu.

1. gem, 0:1 - Brejk! Loš početak Đokovića i već na samom startu gubi servis. Moraće Novak mnogo ozbiljnije da igra u nastavku...

Samo oko 2.500 gledalaca na tribinama stadiona čiji je kapacitet 10.000 mesta.

Novak je dobio na podbacivanju novčica i izabrao je da prvi servira.

Teniseri su izašli na teren i očekujemo početak meča.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u večeras startuje na Mastersu na Rimu gde brani titulu osvojenu prošle godine.

Đoković je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom ga čeka malo poznati Argentinac Tomas Ečeverija.

Ečeveri je trenutno 61. teniser sveta i nikada se Novak nije sastajao sa 23-godišnjim Argentincem.

Najbolji teniser sveta apsolutni je favorit za pobedu i po procenama kladionica. Kvota na Novaka je 1,10 dok trijumfa njegovog rivala plaća čak 7,00.

Masters u Rimu biće poslednja uvertira Đokoviću za Rolan Garos. U slučaju dobrog rezultata u "večnom" gradu srpski as bi put prestonice Francuske otišao pun samopouzdanja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track