NOVAK UNIŠTIO NORIJA, POSLE SRAMNOG POTEZA BRITANCA: Srbin rutinski izborio plasman u četvrtfinale Mastersa u Rimu!
Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

idemooo

NOVAK UNIŠTIO NORIJA, POSLE SRAMNOG POTEZA BRITANCA: Srbin rutinski izborio plasman u četvrtfinale Mastersa u Rimu!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izborio je plasman u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je u osmini finala rutinski savladao Britanca Kamerona Norija sa 6:3, 6:4.

Novak je bez većih problema posle sat i 28 minuta igre uspeo da elimiše britanskog tenisera, koji je svojim sramnim potezom u drugom setu zgrozio ljubitelje tenisa širom sveta.

Naime, njegov nesportski potez obeležio je ovaj meč. Britanac je u finišu četvrtog gema imao čistu situaciju na mreži, mogao je da pošalje lopticu gde je želeo, ali on je gađao pravo u noge Novaka Đokovića. Taj potez razbesneo je srpskog asa, koji je rešio da se osveti Britancu na terenu. Nije naseo na provokaciju, podigao je nivo igre i isprašio rivala.

Novak Đoković
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

On će u četvrtfinalu igrati Danca Holgera Runea.

Đoković je u drugom gemu prvog seta oduzeo servis Noriju, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo u meču.

Posle dva brejka na početku drugog seta rezultat je bio 2:2, upravo tada je Nori i napravio prljav potez s namerom da izbaci Novaka iz takta, ali nije uspeo u svojoj sramnoj nameri. Posle toga teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do devetog kada je srpski teniser napravio još jedan brejk i poveo sa 5:4.

Nori je posle toga tražio pomoć fizioterapeuta i posle nekoliko minuta pauze meč je nastavljen gemom na Đokovićev servis. On je osvojio gem i posle druge meč lopte plasirao se u četvrtfinale.

TOK MEČA:

ĐOKOVIĆ - NORI (6:3; 6:4)

KRAJ! NOVAK JE U ČETVRTFINALU MASTERSA U RIMU!

Britanac potpuno neočekivano zatražio medicinski tajm-aut. Ništa nije ukazivalo na to da Nori ima neki problem sa povredom, pa je njegov potez ponovo razbesneo rimsku publiku.

5:4 za Đokovića - BREJK! Razbesneo se Novak i sprašio Britanca u ovom gemu, u narednom će servirati za pobedu i plasman u četvrtfinale.

4:4 izjednačenje - Kakav gem Novaka! Srbin ekspresno, bez izgubljenog poena, stiže do novog izjednačenja! Konačno je proradio servis Srbina!

3:4 za Norija - Ništa od novog brejka! Pretio je Novak u ovom gemu, ali Nori nije dozvolio srpskom asu da ponovo dođe u priliku za brejk. Nakon 30:30 vezao je dva poena i ponovo stigao do prednosti.

3:3 izjednačenje - Novak prekida nalet britanskog tenisera! Rasplamsala se borba u drugom setu.

2:3 za Norija - Novi gem za Britanca, koji ponovo dolazi do prednosti.

2:2 izjednačenje - Britanac prvi put na meču oduzima servis Đokoviću! Loše je servirao Novak u ovom gemu i Nori je to maksimalno iskoristio. Stigao je do dva vezane brejk lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu, nažalost, jeste.

Međutim, način na koji je došao do brejka razbesneo je Novaka i rimsku publiku. Nole je okrenuo leđa rivalu koji je imao čistu situaciju na mreži i mogao je da bira gde će poslati lopticu, ali on je gađao pravo u noge srpskog rivala. Taj potez razbesneo je navijače koji su zviždali Britancu. Svako ko igra i prati tenis jednostavno zna da to to nikada ne radi!

Kameron je nakon sramnog poteza reda radi uputio izvinjenje Novaku, koji nije mogao da veruje šta je Britanac uradio.

2:1 za Đokovića - BREJK! Novak u trećem gemu uspeva da oduzme servis rivalu! Ubacio je srpski as u brzinu, atraktivnim poenima podigao publiku na noge i stigao do dve vezane prilike za brejk! Sada je odmah iskoristio šansu koja mu se ukazala!

Novak Đoković
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

1:1 izjednačenje - Nekoliko sjajnih poena viđeno je gemu koji je zasluženo pripao srpskom asu. Ne dozvoljava Novak Noriju da dođe u priliku da napravi brejk na ovm meču!

0:1 za Norija - Britanac prvi put na meču stiže do prednosti. Zahvaljujući sjajnom servisu Nori osvaja uvodni gem drugog seta.

Nori prvi servira u drugom setu.

6:3 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! Posle 40 minuta igre Đoković zasluženo vodi sa 1:0!

5:3 za Đokovića - Kakva šteta! Dve vezane set lopte propustio je Novak u ovom gemu. Najlepšim vinerom na meču Nole je stigao do dve vezane prilike za brejk, ali Nori usledili su perfektni servisi Norija, koji je osvojio četiri poena u nizu i smanjio zaostatak. U narednom gemu Novak servira za prvi set.

5:2 za Đokovića - Samo 45 odsto prvog servisa pogodio je Novak u dosadašnjem toku meča, ali to ga ne sprečava da osvaja svoje servis gemove. Sačuvao je prednost brejka i u narednom gemu Nori će servirati za ostanak u setu.

4:2 za Đokovića - Jedan siguran gem za Britanca. Sjajano je Nori servirao u ovom gemu, ekspresno stigao do 40:0 i rutinski odradio posao. Kako meč odmiče, Britanac lagano podiže nivo igre.

Kameron Nori
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

4:1 za Đokovića - Još jedan rutinski osvojen gem Novaka. Nakon poena kojim je osvojio ovaj gem stadionom se prolomio karakterističan Noletov pobednički urlik!

3:1 za Đokovića - Uz dosta muke Nori stiže do prvog gema na meču! Novak je propustio priliku da ponovo oduzme servis Britancu i praktično reši set. Ponovo je vršio pritisak, stigao do prilike za brejk, ali onda je proradio servis Norija, koji je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i smanji zaostatak.

3:0 za Đokovića - Rutinski je srpski teniser potvrdio brejk!

Novak
foto: Printscreen

2:0 za Đokovića - BREJK! Novak je odmah na startu meča oduzeo servis Britancu. Nori je vezao dve greške iz forhenda i tako poklonio brejk srpskom teniseru. Idealan start srpskog asa!

1:0 za Đokovića - Divnim drop-šotom otvorio je Novak meč. U drugom poenu viđena je duga razmena i jedna prva Novakova greška iz bekhenda. Međutim, u nastavku vezuje tri poena i rutinski osvaja prvi gem.

MEČ JE POČEO

11.14 - Novak će prvi servirati na meču!

11.12 - Meč uskoro počinje - teniseri su izašli na teren. Ovacije za Novaka Đokovića!

11.05 - Mali broj navijača! Stadion Foro Italiko je poluprazan! Radni dan, loše vreme i izuzetno skupe uticali su na lošu posetu publike na ovom meču.

Masters Rim
foto: Printscreen

Oblačno je u Rimu, ali kiše još uvek nema - Nole uskoro izlazi na teren!

Đoković je u trećoj rundi eliminisao Bugarina Grigora Dimitrova, dok je Nori, koji trenutno zauzima 13. mesto na ATP listi, bio bolji od Mađara Martona Fučoviča.

Biće to njihov treći međusobni duel i prilika za Novaka da dođe do maksimalnih 3:0 nad Britancem.

Prvi put ovi teniseri odmerili su snage na Završnom mastersu u Torinu 2021. godine, kada je Novak ubedljivo savladao Norija sa 6:2, 6:1.

Drugi okršaj dogodio se u polufinalu Vimbldona prošle sezone. Nori je napravio iznenađenje i dobio prvi set, ali maestralni Srbin mu je u nastavku srušio snove. Rutinski je dobio naredna tri seta i izborio plasman u finale.

Ovo će biti njihov prvi međusobni meč na šljaci i Novak je aposolutni favorit.

Đoković bi trebalo da igra protiv Norija prvi meč na Foro Italiku od 11 časova, ali pitanje je da li će vremenski uslovi dozvoliti da meč počne u zakazanom terminu. Kiša koja je najavljena danas u prestonici Italije pravi ozbiljne probleme organizatorima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track