DEBAKL NOVAKA U RIMU! KIŠA, RUNE I POVREDA - ZA ŠOKANTNU ELIMINACIJU: Đokovićeva tri i po sata KOŠMARA i dva velika problema!
Foto: Fabrizio Corradetti/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

kraj za srpskog asa

DEBAKL NOVAKA U RIMU! KIŠA, RUNE I POVREDA - ZA ŠOKANTNU ELIMINACIJU: Đokovićeva tri i po sata KOŠMARA i dva velika problema!

Tenis -

Novak Đoković ispao je u četvrtfinalu Rima posle poraza od Holgera Runea sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:2).

Duel u prestonici Italije trajao je nešto više od tri i po sata, kada se uračuna i prekid koji je bio u finišu drugog seta zbog provale oblaka.

Novak nije bio na svom nivou. Imao je ogroman broj grešaka, a razloge loše igre tražio je bezuspešno u svom stručnom štabu!

Sa druge strane, Rune je igrao izuzetno dobro. Imao je taktiku prepusti Đokoviću inicijativu, a branio se fantastično. Đoković je išao iz greške u grešku.

U prvom setu apsolutno je dominirao Rune i sa dva brejka rešio je taj deo igre u svoju korist. Nastavak je doneo ujednačenu borbu, a Novak je posle prekida koji je usledio zbog kiše - došao do drugog seta! To je bio momenat kada smo se ponadali da će Đoković potpuno preuzeti konce igre u svoju korist, ali ništa od toga.

1 / 5 Foto: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

U trećem delu igre na terenu je praktično postojao samo Holger Rune. Kontrolisao je set od početka (poveo je 4:0) do kraja i zasluženo slavio.

Dodatni problem, pored slabe forme, predstavlja i povreda. Novaka muči lakat, početkom drugog seta popio je tabletu protiv bolova. Forma i povreda - dve velike brige pred Rolan Garos.

Evo kako je izgleda tok meča:

Novak Đoković - Holger Rune 2:6, 6:4, 2:6

2:6 za Runea. Kraj meča, posle velike borbe Danac uzmima odlučujući gem.

2:5 za Runea. Đoković osvaja svoj servis gem.

1:5 za Runea. Novi gem za Danca. Čini se da je ovo bezizlazna situacija za srpskog tenisera.

1:4 za Runea. Konačno gem za Novaka. Daleko je sve ovo od preokreta, ali evo bar malo nade za srpskog asa...

0:4 za Runea. Imao je Novak prednost 30:15, ali od tog momenata Holger jako dobro servirao i osvoji novi gem, četvrti vezani. Novak je pravio netipične greške za njega u ovom delu igre.

0:3 za Runea. Drugi brejk za Danca. Rune se maestralno brani, a Novak pravi greške. Tako izgleda trenutno situacija na terenu.

Holger Rune
foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

0:2 za Runea. Posle velike borbe i nekoliko izjednačenja Holger potvrđuje osvojeni brejk u prošlom gemu.

0:1 za Runea. Brejk! Neverovatno. Novak slabo otvara odlučujući set. Servis nije bio na potrebnom nivou, a Danac je odigra nekoliko dobrih poena.

Počenje treći set. Srpski as prvi servira.

6:4 za Đokovića - Novak osvaja drugi set! Brejk sa nulom. Za nešto više od 20 sekundi srpski as dolazi do gema i izjednačenja u setovima.

Igrači su na zagrevanju. Uskoro se nastavlja meč. Podsećamo, Novak je na dva poena od osvanja seta, jer vodi u 10. gemu na servis Runea - 30:0.

Najnovija informacija: Očekuje se nastavak meča oko 15.45. Publika se polako vraća na stadion.

Prekid zbog kiše! Novak je vodio 30:0 na servis Runea, kada je sudija doneo odluku da se meč prekine. Prava šteta, jer su Đokovića delila samo dva poena od osvajanja drugog seta. Obzirom da je u tim momentima pljuštala kiša u Rimu, igrači su odjurili u svlačionicu.

Novak Đoković
foto: Printscreen

Ako je verovati vremenskoj prognozi teško će biti skorašnjeg nastavka meča jer je najavljena kiša u večnom gradu na narednih nekoliko sati.

Inače, sam duel Đoković - Rune pun je preokreta. Bukvalno smo sve i svašta videli u dosadašnjem delu meča. Obojica igrača tražila su pomoć lekara, Rune se žestoko svađao sa sudijom... Novak je bio naprepoznatljiv, a onda se digao kako samo on to ume i na kraju - kiša.

5:4 za Đokovića! Brejk Danca u momentu kada je Đoković servirao za set! Rune se potpuno vraća. Odigrao je neverovatan poena na 0:30 i došao do tri brejk lopte, od kojih je drugu iskoristio.

5:3 za Đokovića. Rune posle ukazane medicinske pomoć uzmi gem na svoj servis.

Rune bio izuzetno bezobrazan za vreme pauze. Vređao je sudiju Lajanija. I pričao mu da zbog "sudija on uvek ispadne loš momak". Rune je zatražio medicinski taj-aut posle toga.

5:2 za Đokovića - Sjajno funkcioniše i servis. Novak igra sve bolje. Od kako je dobio tabletu protiv bolova, Đoković igra sve bolje!

4:2 za Đokovića - Brejk! Konačno! E, ovo je Novak kakvog želimo da gledamo. Pun energije i motivacije. Uz sve to, publika je potpuno na njegovoj strani.

3:2 za Đokovića - Mnogo bolje deluje Đoković sada nego u prvom setu.

2:2 izjednačenje - Rune lako dobija servis gemove. Ovoga puta je izgubio jedan poen.

Đoković uzima medicinski tajm-aut! Dobio je tabletu protiv bolova kako bi mogao da nastavi meč. Evidentno je da srpski as ima problem sa laktom.

2:1 za Đokovića. Imao je Rune brejk loptu, ali se Novak "izvlači" u ovom gemu.

Novak Đoković
foto: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

1:1 izjedanačenje. Odličan je Rune, zaista. Sa nulom uzima servis gem.

1:0 za Đokovića. Mnogo bolji početak drugog seta za Novaka. Očekuje se svakog momenta da počne kiša, a samim tim i prekid meča, pitanje kome će to više odgovarati.

Počeo je drugi set.

Slab servis, ritern ispod nivoa, mnogo grešaka. To je u najkraćem rezime prvog seta za zaborav. Nadamo se da ćemo u nastavku meča videti novog Novaka Đokovića.

2:6 za Runea. Ubedljivo i po prikazanoj igri potpuno zasluženo Rune dolazi do 1:0 u setovima.

2:5 za Runea. Imao je Rune set loptu, ali je Đoković uspeo da produži prvi set.

1:5 za Runea. Sa nulom servis gem za Novakovog rivala.

Novak Đoković
foto: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

1:4 za Runea. Novi brejk za Danca. Serija Novakvih grešaka donela je Runeu dva brejka prednosti u prvom setu.

1:3 za Runea. Težak zadatak je pred Novakom. Mladi teniser koji mu je rival igra odlično i tako malo greši na početku meča.

Dodaćemo: uslovi su izuzetno teški zbog hladnog vremena u prestonici Italije.

1:2 za Runea. Gem za Novaka, prvi na današnjem meču. Polako diže nivo igre najbolji teniser sveta.

0:2 za Runea. Imao je Novak dve brejk lopte, ali je u tim momentima danski as izuzetno dobro servirao i igrao.

0:1 za Runea. Brejk! Danac koristi slabije servise Đokovića na startu i već pravi brejk. Nadamo se samo da Novak nema problema sa povredom...

Počeo je meč. Đoković ima prvi servis.

13.09 - DUGI RUKAVI

Novak Đoković ima duge rukave. Tačnije, ima dugu majicu ispod majice. Retko je Novak imao ovakav "stajlnig" na mečevima.

12.41 - OBLAČNO U "VEČNOM GRADU"

Vremenske prilike u glavnom gradu Italije ne idu na ruku organizatorima. Trenutna temperatura je 18 stepeni Celzijusa, severozapadni vetar duva brzinom od 9 km/h i trenutno pada slaba kiša.

12.37 - ZAGREVANJE U TOKU

Izkazak Đokovića i Runea na rimsku šljaku očekuje se oko 13 časova, a oba tenisera se uveliko zagrevaju za četvrtfinalni duel.

12.30 - NOVAK OPET PRVI NA TERENU

Isto kao i prethodnog dana, duel najboljeg srpskog tenisera je prvi na programu četvrtfinalnih parova na Mastersu u Rimu.

Dobro došli!

U meču osmine finala Novak je savladao Britanca Kamerona Norija, a Rune slavio u duelu sa Aleksejom Popirinom iz Australije.

Đoković je prvi teniser sveta, dok se njegov rival nalazi na sedmom mestu ATP liste. U dosadašnjim duelima obojica su zabeležili po jednu pobedu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track