OVO JE NAJBEDNIJI NAPAD NA ĐOKOVIĆA IKADA: Ukrajinac udario na Ševčenka što sedi pored Novaka?! Srbina nazivao POGRDNIM IMENOM
Foto: Printscreen

nisko i bezobrazno

OVO JE NAJBEDNIJI NAPAD NA ĐOKOVIĆA IKADA: Ukrajinac udario na Ševčenka što sedi pored Novaka?! Srbina nazivao POGRDNIM IMENOM

Tenis -

Novak Đoković neopravdano je mesecima meta pojedinih ukrajinskih sportista. Novi napad na najboljeg tenisera današnjice došao je od fudbalera Romana Zozulje.

Novak Đoković
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Odranije, Novaka Đokovića je napadao njegov bivši prijatelj Sergej Stahovski, a udari na jednog od najboljih sportista svih vremena intenzivirani su posle Australijen opena. Tada su prljavom propagandom pojedini mediji iskoristili to što se otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković fotografisao sa ruskim bajkerima u Melburnu.

Roman Zozulja
foto: Printskrin/Instagram

Ovaj put, Novaka Đokovića posredno je napao Roman Zozulja, ukrajinski fudbaler koji je odranije poznat po koketiranju sa nacizmom i veličanju nacističkog vođe iz Ukrajine tokom Drugog svetskog rata Stepana Bandere.

Glavna meta napada Romana Zozulje bio je Andrej Ševčenko, bivši selektor Ukrajine i legenda svetskog fudbala. Kako piše Zozulja na svom instagram profilu, zamera Ševčenku što sedi u društvu Novaka Đokovića koji je "otvoreni rusofil".

Roman Zozulja
foto: Printskrin/Instagram

Da podsetimo, na prvoj utakmic polufinala Lige šampiona između Milana i Intera (0:2), u svečanoj loži "roso-nera" zajedno su sedeli i ćaskali Novak Đoković i Andrej Ševčenko.

- Kada ste ambasador Ukrajine, pored snimanja promo videa, imate i odgovornost za reputaciju, ne ličnu, već za celu zemlju. A ako ste pozvani na utakmicu, a pored vas sedi sportista sa iskrenim proruskim stavovima, onda ne možete a priori da se družite s njim i to blaženim pogledom. Neće svesni Ukrajinac da sedi na jednom hektaru sa ovim sranjem pored sebe. Pa, zašto tu sedi naš nacionalni ponos - napisao je Zozulja na svom instagram profilu i nastavio:

Roman Zozulja
foto: Printskrin/Instagram

- Da li je Andrej Ševčenko znao da sedi pored srpskog tenisera Novaka Đokovića? Da li je Andrej Ševčenko znao da su Srbin i njegov otac, blaže rečeno, aktivni rusofili? Da li je Andrij Ševčenko znao da je Novak Đoković za povratak sportista iz Ruske Federacije i Belorusije u međunarodna takmičenja? Očigledno je da je znao.

Nastavio je Roman Zozulja da navodi "grehe" Andreja Ševčenka.

- Kako je znao da Roman Abramovič radi u interesu Rusije kada je tražio da mu se ukinu sankcije, jer su bili poslovni partneri do novembra 2022. godine. Kao što je znao da je Infantino potpuno kontrolisan i korumpiran od Rusije kada se slikao sa njim.

Roman Zozulja
foto: Printskrin/Instagram

Ukrajinski fudbaler nije tu mogao da se zaustavi.

- Iz nekog razloga, Andrej Nikolajevič se tvrdoglavo pretvara da njegovi lični interesi, prijateljstva i sklonosti leže van rata. Takav situacioni patriotizam. Zahtevamo od celog sveta sankcije i zabranu ruskih sportista na međunarodnim prvenstvima i takmičenjima, a naš ambasador se druži sa glavnim sledbenicima i propagandistima suprotnog gledišta. Da li se posle toga adekvatno percipiramo u svetu?!

Bandera, Ukrajina, Roman Zozulja
foto: Twitter

Roman Zozulja ima 33 godine, rođen je u Kijevu i nekada je igrao za reprezentaciju Ukrajine, Dinamo i Dnjepar. Unazad nekoliko godina živi u Španiji, a trenutno igra za trećeligaša Rajo Mahadahonda. Od prvih sukoba u Donbasu 2014. godine, stao je uz nacionalističke snage Ukrajine poput Azova, a poslednjih godinu dana prikuplja novac i kupuje automobile za ukrajinsku vojsku.

Fudbaler je još pre šest godina koketirao sa nacizmom, tako što se ponosno slikao pored lika Stepana Bandere, osvedočenog ukrajinskog naciste iz Drugog svetskog rata. Zbog toga je imao silne probleme u Španiji. Propao mu je transfer iz Betisa u Rajo Valjekano, pa je na kraju otišao u Albasete, u drugu ligu. Sada je korak niže u trećem rangu takmičenja Španije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track