U BEOGRADU JOŠ JEDAN SPEKTAKL SA HUMANITARNIM POVODOM! Diplomatski teniski turnir i ove godine u prestonici Srbije!
Foto: Diplomatski teniski turnir

TENIS

U BEOGRADU JOŠ JEDAN SPEKTAKL SA HUMANITARNIM POVODOM! Diplomatski teniski turnir i ove godine u prestonici Srbije!

Tenis -

Dok će se dolazećeg vikenda u Rimu odvijati borbe za šampione mastersa "večnog grada", u Beogradu će biti održan nešto drugačiji teniski turnir sa humanitarnim povodom.

Treću godinu zaredom će u SC Novak biti odigran "Diplomatski teniski turnir" u organizaciji "Tria sport" koju predstavlja Teodora Jeremić i ambasadora Kipra Dimitrisa Teofilaktaua, kao i delegacije EU u Srbiji. Mečevi će biti igrani u subotu i nedelju, 20. i 21. maja, a prikupljena sredstva biće usmerena za pomoć u ranom razvoju dece.

Diplomatski teniski turnir
foto: Diplomatski teniski turnir

Na šljaci teniskih terena na Dorćolu naći će se diplomate, ali i ljudi iz sveta biznisa, ministri... ujedinjeni u akciji koja šalje humanitarnu poruku. "Diplomatski teniski turnir" se održava već treću godinu i svaki put izaziva sve veće interesovanje, te je postao najkvalitetniji događaj ovog tipa u regionu.

O ciljevima za budućnost turnira, s obzirom da su postali tradicija i nešto što je izazvalo veliko interesovanje, te napravilo uspehe, osnivač i organizator turnira Teodora Jeremić je rekla:

Diplomatski teniski turnir
foto: Diplomatski teniski turnir

- Cilj koji nas je podstakao da počnemo sa turnirom jeste dizanje svesti o pomaganju najmlađima koji su naša budućnost, a odrastanje često može da im bude ugroženo uz sve što se dogaša. Da utičemo na to da budu zaštićeni i da dignemo svest kako inostranih, tako i domaćih kompanija da podržavaju ovakve stvari i što više učesrvuju u događajima poput našeg. Turnir je prvenstveno humanitarnog karaktera, a i jedan lep skup i, smatram, neophodan kako bi deci bilo lepše odrastanje. Sem toga motivišemo javnost na fizičku aktivnost, bavljenje sportom - u našem slučaju tenisom. "Beli sport" je zahvaljujući Novaku Đokoviću i drugim našim šampionima proslavio Srbiju u svetu, a Teniski savez proslavlja vek postojanja i želimo da bude u sledećem još uspešniji, kako što se tiče profesionalaca, a i nas rekreativaca. Primarni nam je plan da turnir proširimo na nekoliko zemalja van Srbije kako bi cela priča postala internacionalna i okupljala domaće i inostrane kompanije, zaključila je Jeremićeva.

Diplomatski teniski turnir
foto: Diplomatski teniski turnir

Mečevi će biti igrani u singl i dubl kategoriji, a nakon prvog dana 20. maja, u nedelju ćemo dobiti šampione za 2023. godinu.

Sem teniskog turnira, biće organizovana i kreativna radionica za decu predškolskog i školskog uzrasta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track