OD NJEGA OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! MATS VILANDER IZNENADIO SVE STAVOM: Đoković je najviše razočaran što nema Nadala
Foto: Profimedia/Patrick Hamilton, EPA/Jason O'brien, AP/Scott Barbour

Drugi grend slem u sezoni

OD NJEGA OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! MATS VILANDER IZNENADIO SVE STAVOM: Đoković je najviše razočaran što nema Nadala

Tenis -

Drugi grend slem u sezoni, Rolan Garos, startuje u nedelju.

U četvrtak je održan žreb koji je trećem nosiocu Novaku Đokoviću doneo paklen raspored na putu ka 23. grend slem tituli.

Đoković i Rafael Nadal su izjednačeni na vrhu sa po 22 grend slem titule, pa Novak ima priliku da izbije na prvo mesto ove liste.

Olakšavajuća okolnost po ostale tenisere je činjenica da u Parizu neće biti Španca, koji je 14 puta slavio na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Međutim, Mats Vilander, bivši teniser a sada komentator Jurosporta, smatra da upravo Novaku najviše smeta što nema Nadala.

"Mislim da je Novak najviše razočaran što nema Rafe u žrebu. Ubeđen sam da bi Srbin voleo da osvoji svoju 23. gren slem titulu tako što bi na svom putu savladao Nadala. Sada je to neko prelomno vreme kada ćemo da vidimo ko će da nosi epitet najboljeg svih vremena. I onda kada nemamo Novaka zbog toga što se nije vakcinisao ili Rafu zbog povrede, to na neki način umanjuje draž", kaže Vilander.

Šveđanin je na kraju izrazio svoju želju po ovom pitanju.

"Voleo bih da njih dvojica na kraju karijere imaju isti broj gren slem titula i da uvek Rodžer Federer bude spomenut u istoj rečenici sa njima dvojicom kada se govori o najvećim svih vremena".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track