SRBIN NA UDARU HEJTERA! Istraživanje potvrdilo: Novak je NAJOMRAŽENIJI teniser na društvenim mrežama! Rolan Garos spremio ZAŠTITU!
Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

rolan garos

SRBIN NA UDARU HEJTERA! Istraživanje potvrdilo: Novak je NAJOMRAŽENIJI teniser na društvenim mrežama! Rolan Garos spremio ZAŠTITU!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobija najviše negativnih komentara na društvenim mrežama, potvrdilo j istraživanje koje je Francuska teniska federacija sprovela u saradnji sa kompanijom "Vorld Sports Netvork".

Vorld Sports Netvork je „izmerio društveni sentiment tvitova koji pominju igrače u negativnom svetlu, kao i reakciju javnosti na određene objave na ostalim društvenim mrežama“ i uspeli su da odrede koji teniseri su pretrpeli najviše negativnosti na mreži tokom perioda od 16 meseci.

Rezultati koje su dobili otkrivaju da je Đoković dobio najviše negativnih komentara i da je gotovo svak i peti tvit o Srbinu bio negativan, što je 15 odsto objava.

Veliki broj negativnih komentara upućeno je i grčkom teniseru Stefanosu Cicipasu, a zatim slede Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Kasper Rud i Kameron Nori koji ima 4 odsto negativnih tvitova.

Kada je reč o teniserkama, na najvećem udaru hejtera je Beloruskinja Arina Sabalenka, koja baš kao i Novak ima čak 15 odsto negativnih tvitova.

Arina Sabalenka
foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Zanimljivo, iztraživanje je otkrilo da VTA zvezde trpe veće zlostavljanje na društvenim mrežama od svojih muški kolega.

Iza Sabalenke su Elena Ribakina, Karolin Garsija, Iga Švjontek, Koko Gof i Džesika Pegula.

Organizatori Rolan Garosa rešili su ozbiljno da se pozabave ovim problemom, pa su ponudili igračima zaštitu od maltretiranja na društvenim mrežama.

U prvoj inicijativi te vrste, Teniski savez Francuske koristi tehnologiju veštačke inteligencije "Bodygard", koja filtrira uvredljive komentare na mrežama kao što su Instagram, Tviter i TikTok, preneo je irski RTE.

"Mentalno zdravlje igrača je prioritet za Rolan Garos. Nećemo prihvatiti bilo koji oblik nasilja na našem turniru. Veoma smo ponosni što ćemo biti prvi grend slem turnir koji će ponuditi igračima rešenje da se efikasno zaštite od maltretiranja na internetu", rekla je direktorka Saveza Karoline Flezije.

"Želimo da ih zaštitimo od štetnog ponašanja, da im omogućimo da budu u vrhunskom psihičkom stanju kada se takmiče na turniru", dodala je ona.

Takmičenje na drugom grend slem turniru počinje 28. maja i trajaće do 11. juna u Parizu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track