NOVAKOV NAJVEĆI RIVAL IZGUBIO SET, PA SE NALJUTIO: Alkaras u trećem kolu Rolan Garosa
Foto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

ROLAN GAROS

NOVAKOV NAJVEĆI RIVAL IZGUBIO SET, PA SE NALJUTIO: Alkaras u trećem kolu Rolan Garosa

Tenis -

Prvi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske pošto je pobedio Japanca Tara Danijela sa 6:1, 3:6, 6:1, 6:2.

Nakon što je osvojio prvi set u kojem je dva puta oduzeo servis rivalu, Alkaras je u drugom setu izgubio koncetraciju što ga je koštalo gubitka tog dela igre. Međutim, 20-godišnji Španac je vrlo brzo podigao svoj nivo igre i na kraju slavio posle dva sata i 25 minuta.

Alkarasa, koji je upisao 46 direktnih poena na ovom meču, u narednom kolu očekuje duel protiv Kanađanina Denisa Šapovalova koji je pobedio Italijana Matea Arnaldija sa 6:2, 3:6, 6:3, 6:3.

Britanac Kameron Nori je sa 6:1, 6:3, 6:3 slavio protiv Francuza Luke Puja i sada čeka rivala u trećoj rundi, a to će biti ili Italijan Lorenco Muzeti ili Rus Aleksander Ševčenko.

Plasman u treće kolo Rolan Garosa obezbedio je i ruski teniser Karen Hačanov. On je u tri seta (6:3, 6:4, 6:2) slavio protiv Rumuna Radua Albota. Njegov naredni rival biće Australijanac Tanasi Kokinakis.

Za razliku od Albota, njegova sunarodnica Irina Begu je prošla u treće kolo pošto je pobedila Italijansku Saru Erani sa ubedljivih 6:3, 6:0. Begu će se za plasman u osminu finala drugog grend slem turnira u sezoni boriti sa Čehinjom Karolinom Muhovom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track