SINER PONOVO PAO U PET SETOVA: Za koga će Koko Gof navijati u NBA finalu
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

rolan garos

SINER PONOVO PAO U PET SETOVA: Za koga će Koko Gof navijati u NBA finalu

Tenis -

Specijalni izveštač iz Pariza: Vuk Brajović

Donji deo žreba je – posle eliminacije drugog nosioca Medvedeva – ostao u drugom kolu i bez jednog od pritajenih favorita, Italijana Janika Sinera.

Baksuzan je “grešnik” na Grend Slemovima – na kojima ga u poslednja četiri nastupa prati prokletstvo teniskih maratona, jer je od Vimbldona (Novak) preko Ju Es Opena i Australijen Opena pa do meča sa Altmajerom eliminisan u mečevima koji su išli duboko u peti set. Iako nije izgledalo da će mu se taj peh ponoviti – autsajder iz Nemačke je verovao u sebe do poslednje odigrane loptice – i taj pristup mu je doneo najbolji plasman na jednom Grend Slemu u karijeri.

Odlično pitanje – šta mi se desilo. I pored brojnih prilika, nisam osećao da pronalazim željeni način da osvajam poene, a možda mogu da smatram da nisam imao dovoljno sreće. Možda sam gajio prevelika očekivanja, možda je bilo previše pritiska – ali je činjenica da sam, i pored puno dobro odigranih mečeva ove godine podbacio na poslednja dva turnira”, objašnjava Siner. “Mislim da sam bio dobro pripremljen za Pariz, uglavnom sam dobro prolazio u dugačkim mečevima – ali i to je sport, kada nekoliko loših odluka odvede meč u neželjenom pravcu – i sav vaš trud ostane nenagrađen”, ističe Italijan, čiji glavni cilj za ovu sezonu je da se plasira na Završni Masters u Torinu.

Koko Gof
foto: JB Autissier / imago sportfotodienst / Profimedia

Dramu na Lenglenu je pomno pratila i Koko Gof, čiji meč sa Grabherovom je bio sledeći – ali se čekanje “oteglo”.

Čekali smo u teretani da se meč završi, i krajem četvrtog seta smo bile spremne da izađemo, 70% zagrejane. Ali, onda se sve menja, i skoro sam se uspavala sredinom petog. U tim trenucima mi najteže pada to što moram da isplaniram kada i koliko da jedem, jer planiranih 10 minuta čekanja se može produžiti i na 2 sata – kao što je danas bio slučaj. Zbog toga često grickam nešto pri promeni strana – kako bih imala energije da izdržim meč. Inače obožavam tatinu voćnu salatu, niko je ne pravi kao on. Ponekad zaboravi neki sastojak – kao grožđe u ovom slučaju – što najviše volim uz ananas”, šali se Amerikanka.

Ako je Novaku omiljen strip-lik Ajronmen, za Koko je to Spajdermen, čiji je moto “Uz veliku moć dolazi velika odgovornost”.

Moja velika moć je mentalni sklop, kao i mogućnost da igram totalni tenis. Pritisak anuliram time što volim da se zabavljam i da zabavljam druge, ali se trudim da često učestvujem u društveno-odgovornim aktivnostima – jer ništa u životu nije zagarantovano i treba činiti dobro kad god možemo. Ne težim da budem primer odgovornosti kao što je, po meni, Rodžer Federer – iako uvažavam te vrednosti, ali nastojim da budem autentična i samosvojna – i mislim da je to najbolji način da ono što mi privilegija igranja tenisa pruža pretočim u nešto dobro i van terena”.

Kao i Olga Danilović – ni Koko Gof ne gleda previše put rang-liste, ali će joj itekako biti zanimljivo da proprati finale NBA lige i vidi ko će tu odneti primat, kao velika navijačica – Majami Hita.

Hit je tim koji odlikuje ponos, borbenost; tako je bilo kada su u njemu igrali Vejd i Lebron, tako je i sada uz Džimija Batlera – iz čijeg mentalnog sklopa učim da budem bolja sportistkinja. Zabrinula sam se kada je Boston izjednačio na 3-3, ali mi je to pomoglo u mom prvom meču. Rekla sam sebi da – ako oni ne šize i pored toga što se desilo – ne bih ni ja trebala kada sam izgubila prvi set. I to je ono što je sjajno u životu jednog sportiste – biti u mogućnosti da učimo jedni od drugih, bez obzira što se bavimo različitim sportovima”, prenosi nam Gof.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track