KO MOŽE DA STANE NA PUT SILNOM NOVAKU?! Đoković održao Hačanovu "ČAS TENISA" i pokazao ko je NAJVEĆI - sada nas tek čeka SPEKTAKL!
Foto: Julien Mattia / Xinhua News / Profimedia

ROLAN GAROS

KO MOŽE DA STANE NA PUT SILNOM NOVAKU?! Đoković održao Hačanovu "ČAS TENISA" i pokazao ko je NAJVEĆI - sada nas tek čeka SPEKTAKL!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa pošto je danas u spektakularnom meču pobedio Karena Hačanova sa 3:1 (4:6, 7:6(7:0), 6:2, 6:4) .

I jedan i drugi teniser bili su ubedljivi na otvaranju meča, nisu imali probleme sa svojim servisrom, sve do petog gema, kada je Hačanov došao do prvog brejka na meču.

Blistao je Hačanov na terenu, igrao je sjajno u prvom setu i potpuno zasluženo je došao do prednosti. Igrao je bolje od Đokovića, napravio znatno manje grešaka (8/17), u visokim procentima je osvajao poene na svom prvom servisu, dok se Novak mučio da pronađe svoj ritam i igru iz prethodnog kola kada je delovalo da je podigao formu.

Takođe, vredi napomenuti da je ovo prvi set koji je Đoković izgubio na ovogodišnjem Rolan Garosu.

U drugom setu, viđena je velika borba na terenu, obojica su pružali svoj maksimum, a ruski teniser davao je sve od sebe da "slomi" Đokovića, i stigne do osetljive prednosti, ali u tome nije uspeo.

Novak je drugi set osvojio nakon taj brejka, a vrlo retko se viđa da se taj-brejk završi sa nulom, bez obzira na to ko je na terenu. Novak je odigrao fenomenalnih sedam poena koji bi mogli da posluže kao motivacija za nastavak meča.

Nije igrao kako zna i ume, ali to je bilo dovoljno dobro da dođe do izjednačenja.

U nastavku igre, srpski as se potpuno razgoropadio i svom protivniku je zadavao velike probleme. Blistao je Novak u trećem setu, delovao je nezaustavljivo, i već u tim momentima nije bilo dileme oko toga ko će iz ovog meča izaći kao pobednik.

1 / 13 Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Hačanov je bio u potpunom "nokdaunu", pravo rešenje za igru srpskog asa nije pronalazio, olako je gubio svoje servise što je Novak maksimalno koristio i treći set osvojio sa 6:2!

U četvrtom gemu ponovo je viđena prava borba, Hačanov nije želeo da se olako preda, već je iz sebe izvlačio poslednje atome snage i pokušavao da se vrati u meč, međutim, kad god je za to imao priliku, Srbin je preuzimao stvari u svoje ruke i pokazao da je kvalitet i dalje na njegovoj strani!

Poslednji set Novak je osvojio rezultatom 6:4, a Hačanov nema za čim da žali. Pružio je Rus jak otpor Novaku, igrao je sjajno, ali ipak nedovoljno za novo čudo.

Novak će u polufinalu Rolan Garosa igrati protiv boljeg iz susreta Alkaraz - Cicipas, a njihov meč je na programu od 20.15.

Đoković - Hačanov 4:6, 7:6(7:0), 6:2, 6:4

Tok meča:

Četvrti meč:

6:4 - To je to! Novak je pobedio Hačanova sa 3:1 (4:6, 7:6(7:0), 6:2, 6:4) i plasirao se u polufinale Rolan Garosa!

5:4 - Novak je sada vratio brejk, i to bez izgubljenog poena!

4:4 - Sada Hačanov stiže do brejka, očekuje nas dramatična završnica u ovom setu!

4:3 - Ni Hačanov ne zna kako je uspeo da "preživi" ovaj gem, Novak je imao dve brejk lopte ali Rus se vratio i osvojio gem na svoj servis.

4:2 - Bez mnogo poteškoća Novak osvaja ovaj gem, sigurno deluje Đoković na terenu i male su šanse da se dogodi neko veće čudo!

3:2 - Želi Hačanov i dalje da igra, neće tek tako da se preda!

3:1 - Novak je uz dosta muke osvojio ovaj gem, Rus se nije predavao, imao je čak dve brejk lopte ali nije uspeo da "slomi" srpskog asa i poravna rezultat u četvrtom setu!

Novak Đoković
foto: Mylene Deroche / imago sportfotodienst / Profimedia

2:1 - Bravo, Nole! Srbin ponovo stiže do brejka, fenomenalno igra Đoković u ovim momentima!

1:1 - Siguran Novak na svom servisu, nastavlja surovu dominaciju!

0:1 - Hačanov je osvojio prvi gem u četvrtom setu! Novak već nekoliko puta tokom današnjeg meča obraćao svom "boksu" od kojih traži pomoć u vidu konsultacije, a tako je bilo i u ovom gemu, kada mu je Ivanišević rekao da se povuče iza osnovne linije, na šta mu je Đoković odgovorio:

- pa, gde više?

Treći set:

6:2 - Bravooo! Novak osvaja treći set rezultatom 6:2!

5:2 - Idemooo! Novak Đoković stiže do još jednog brejka, srpski as će sada pokušati svojim servisom da stavi tačku na treći set!

Novak Đoković
foto: EPA/MOHAMMED BADRA

4:2 - Nastavlja Novak sa fenomenalnom igrom i u ovim momentima se pita za apsolutno sve što se dešava na terenu!

3:2 - Sada i Hačanov uzvraća istom merom! Ruski teniser u ovom gemu nije izgubio nijedan poen!

3:1 - Novak bez izgubljenog poena stiže do još jednom gema na svoj servis!

2:1 - Hačanov uz dosta muke ali i malo sreće osvaja prvi gem u trećem setu!

Novak Đoković
foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

2:0 - Novak rutinski potvrđuje brejk! Igra Hačanova je u drastičnom padu, što srpski as koristi na najbolji mogući način!

1:0 - Tako je! Novak stiže do prvog brejka na današnjem meču i na fenomenalan način otvara treći set!

Drugi set:

Taj-brejk:

7:0 - Kraj seta!

Ne viđa se često da se taj-brejk završi sa nulom, bez obzira na to ko je na terenu. Novak je odigrao fenomenalnih sedam poena koji bi mogli da posluže kao motivacija za nastavak meča.

Nije igrao kako zna i ume, ali to je bilo dovoljno dobro da dođe do izjednačenja.

6:0 - Šest vezanih set lopta.

5:0 - Veoma je blizu Novak.

4:0 - Sigurno srpski teniser ide ka osvajanju seta.

3:0 - I još jednom Novak uzima poen na servisu rivala.

2:0 - Evo mini brejka!

1:0 - Prvi poen pripao je Đokoviću koji je imao i prvi servis.

6:6 - Ipak ništa od završetka seta pre taj-brejka.

Karen Hačanov
foto: Pierre Stevenin / Zuma Press / Profimedia

6:5 - Tako je! Ekspresno Đoković dolazi do gema, obezbedio je igranje taj-brejka što znači da u narednom gemu može da se "opusti", napadne Hačanova i proba da dođe do brejka.

5:5 - Uf, bilo je izjednačenje, ali Hačanov je uspeo da se izbori sa pritiskom i prebaci ga na drugu stranu terena.

5:4 - Uzvraća Đoković gemom bez izgubljenog poena, sada će ruski teniser prvi put servirati pod pritiskom.

4:4 - Jedan od lakših gemova od početka meča osvojio je Hačanov.

4:3 - Pokazao je Novak nezadovoljstvo nakon što je osvojio gem. Nešto je izgovorio i gestikulirao prema svom timu.

1 / 3 Foto: Printscreen

3:3 - Izvukao je iz rukava odličan servis Hačanov kada mu je i te kako bio potreban, a potom je Novak propustio priliku da dođe do "đusa" tako što je lopticu iz dobre situacije forhendom poslao u mrežu.

Vetar u drugom setu pravi ozbiljne probleme igračima, a takav slučaj smo već viđali u prethodnim mečevima na ovogodišnjem Rolan Garosu.

3:2 - Napravio je duplu servis grešku i sebi problem Novak, u trenucima kada je delovalo da će lako doći do gema. Igralo se na izjednačenje, a završilo se na kraju dobro po našeg tenisera.

2:2 - Ovo je dobro za početak... Đoković je konačno napravio problem rivalu i prvi put od početka meča videli smo izjednačenje na servisu Hačanova.

Novak Đoković
foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

2:1 - I ovakvi gemovi mogu da pomognu srpskom teniseru da podigne nivo igre. Brzo je Novak došao do nove prednosti u drugom delu igre, odservirao je drugi današnji as udarac.

1:1 - Već 10 neiznuđenih grešaka je napravio Đoković bekhendom, što je nekarakteristično za njega.

1:0 - Ovo je jednostavno moralo da se dogodi. Novak je osvojio prvi gem u drugom setu.

Prvi set:

4:6 - Kraj seta!

Zaslužio je Hačanov da dođe do prednosti. Igrao je bolje od Đokovića, napravio znatno manje grešaka (8/17), u visokim procentima je osvajao poene na svom prvom servisu, dok se Novak mučio da pronađe svoj ritam i igru iz prethodnog kola kada je delovalo da je podigao formu.

Ovo je prvi set koji je Đoković izgubio na ovogodišnjem Rolan Garosu.

4:5 - Prilično se namučio Đoković, suočio se i sa set loptom, ali je uspeo da ostane u igri. Nakon pauze će morati da napravi brejk.

3:5 - Moraće Novak brzo da podigne nivo, posebno ukoliko njegov protivnik uspe da zadrži izuzetno visok kvalitet igre. Rus sa lakoćom osvaja svoje gemove, a Srbinu ne preostaje još puno prostora da vrati brejk.

3:4 - Više vinera i manje neiznuđenih grešaka ima Hačanov od Đokovića. Ni u sedmom gemu nije sve išlo glatko, ali je Novak izbegao nove probleme dobrim servisima.

2:4 - Potvrdio je ruski teniser brejk i ono što je zaradio u prethodnom gemu.

2:3 - Brejk! Najduži poen do sada trajao je 18 udaraca, a nakon sreće sa vrhom mreže osvojio ga je Hačanov i tako stigao do 15:30. Usledila je dupla servis greška, pa je Rus dobio dve brejk lopte. Prvu je spasio Đoković fantastičnim forhend vinerom, a drugu nakon dugačke razmene koja je završena greškom Hačanova.

Izvukao se Novak iz prve nezgodne situacije, ali je u nastavku gema Hačanov napravio još tri brejk šanse. Petu priliku je iskoristio, pa sada ima prednost u prvom setu.

Novak Đoković
foto: EPA/Mohammed Badra

2:2 - Na početku meča servis ima veliku ulogu. Nijedan teniser još uvek nije izgubio poen na prvom servisu i za sada igrači nemaju solidne prilike da prete rivalu u gemovima u kojima im je zadatak da vrate početne udarce protivnika.

2:1 - Nakon najboljeg poena od starta meča, videli smo i najzanimljiviju situaciju. Hačanov je od sudije tražio da proveri trag loptice posle njegovog udarca, a dok je sudija iz stolice išao prema delu terena u kom je loptica pala, Đoković je išao ka klupi, siguran da je loptica bila u autu i da je gem završen.

Novak Đoković, Karen Hačanov
foto: Printscreen

1:1 - Uzvraća Hačanov kojem je servis pomogao da uđe u meč onako kako je želeo.

Novakovom meču prethodio je veliki skandal:

1:0 - Meč je otvoren servisom Novaka Đokovića na odličan način - lakim gemom.

Uoči meča:

Pogled na sajtove kladionica, ali i na ono što smo mogli da vidimo prethodnih dana u Parizu, posebno kada je reč o poslednjem, četvrtom kolu, govori nam da je Đoković veliki favorit za pobedu i plasman u polufinale.

Novak je bez izgubljenog seta stigao među osam najboljih, a duel protiv ruskog tenisera koji je trenutno 11. na svetu, na papiru je i najteži do sada.

Karen Hačanov
foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Hačanov je u prvom kolu pobedio domaćina Lestijena u pet setova, zatim Moldavca Albota i tri, a onda su usledila dva meča završena posle četiri seta. U trećem kolu Karen je pobedio Tanasija Kokinakisa, a u četvrtom Lorenca Sonega.

Sa druge strane, iako nije uvek bio na najvišem nivou, Novak je bez ozbiljnijih problema pobedio Aleksandra Kovačevića i Martona Fučoviča. Najviše muke, očekivano je doneo sa sobom Alehandro Davidovič Fokina.

Novak Đoković
foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Đoković se u trećem kolu zadržao tri sata i 36 minuta koliko mu je bilo potrebno da osvoji tri seta, a zatim je Juan Pablo Variljas u neverici posmatrao Novaka koji je odigrao najbolji meč od starta turnira.

Ukoliko ponovi igru prikazanu protiv Peruanca, neće Hačanov imati puno šansi da napravi dobar rezultat protiv srpskog tenisera.

U prethodnih devet zvaničnih međusobnih susreta, Srbin je zabeležio osam pobeda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track