TENISKO ČUDO NASTAVLJA SA SUROVOM DOMINACIJOM! Iga Švjontek pokorila Rolan Garos treći put, a tek je napunila 22 godine!
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

ŠAMPIONKA

TENISKO ČUDO NASTAVLJA SA SUROVOM DOMINACIJOM! Iga Švjontek pokorila Rolan Garos treći put, a tek je napunila 22 godine!

Tenis -

Prva teniserka sveta, Iga Švjontek, teže nego što su mnogi očekivali, opravdala je ulogu favoritkinje u finalu Rolan Garosa. Poljakinja je u tri seta pobedila Karolinu Muhovu rezultatom 6:2, 5:7, 6:4.

Čehinja, 43. na svetu, pružila je odličan otpor, ali nije mogla do velikog iznenađenja.

Švjontek je u prvom setu rano došla do brejka, već u drugom gemu, što je iskoristila da set privede mirno kraju i oduzme servis protivnici i na samom kraju prvog dela igre.

U drugom setu je viđena velika borba i čak pet brejkova, a Čehinja je uspela da bude bolja od protivnice i da meč pošalje u treći set.

Tamo je najpre Poljakinja imala brejk prednosti, zatim je Muhova uspela da preokrene, a meč je završen sa četiri uzastopna gema za Igu Švjontek.

Iga Švjontek
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Poljakinja je 31. maja napunila 22 godine, a već je osvojila 16 titula. Ovo je četvrti grend slem trofej u karijeri, a već treći na Rolan Garosu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track