BITKA ZA BESMRTNOST - VREME JE ZA ZAVRŠNI UDARAC! Novak želi da ispiše nove stranice istorije: Evo koje REKORDE može da sruši!
Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

krunisanje kralja

BITKA ZA BESMRTNOST - VREME JE ZA ZAVRŠNI UDARAC! Novak želi da ispiše nove stranice istorije: Evo koje REKORDE može da sruši!

Tenis -

Ako srpski as prestigne Nadala po broju Grend slem titula, neće postojati više nijedna dilema na temu ko je najbolji u istoriji!

Za istoriju, za titulu, za tron!

Novak Đoković ima priliku da dotakne zvezde i jednom za sva vremena stavi tačku da diskusiju o tome ko je zaista najbolji teniser svih vremena.

Danas od 14.30 časova srpski as će izađe na parisku šljaku i u velikom finalu Rolan Garosa suprostaviće se Norvežaninu Kasperu Rudu.

Prema brojnim kriterijumima i statističkim kategorijama, Novak je najbolji u istoriji tenisa, ali novim trijumfom u Parizu učinio bi još jedan veliki korak ka sportskoj besmrtnosti.

Šta pobeda donosi Novaku?

Đoković ima sjajnu priliku da postane apsolutni rekorder po broju Grend slem titula. Novak i Nadal trenutno su izjednačeni sa po 22. osvojena "mejdžorsa" i današnji trijumf doneo bi mu 23. Grend slem, što niko nikada nije uspeo u muškom tenisu.

U ženskoj konkurenciji Margaret Kort ima 24 trofeja, a Serena Vilijams 23, što znači da Srbin ima priliku da se približi i apsolutnom rekordu u obe kategorije.

Novak igra svoje sedmo Grend slem finale, ukupno 34 u karijeri, po čemu se izjedančio sa legendarnom Kris Evert. Zanimljivo, postaće prvi igrač u istoriji koji je nastupio u sedam i više finala na svakom Grend slemu.

Ako trijumfuje danas, Novak će se vratiti i na prvo mesto ATP liste, obezbediće sebi rekordnu 388. nedelju na toj poziciji i imaće sjajnu priliku da se domogne neverovatne brojke od 400 nedelja na teniskom tronu.

Na kraju, ono što je Novaku najmanje bitno u čitavoj priči - novac. Plasman u finale doneo mu je čak 1.150.000 evra, a titula u Parizu donela bi mu još toliko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track