"SA KIM ĐOKOVIĆ DA SE TAKMIČI?! VIDELI STE KAKO JE UNIŠTIO ALKARAZA!" Brutalne reči poznatog Argentinca: Mnogima se neće svideti!
Foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

pravo u metu

"SA KIM ĐOKOVIĆ DA SE TAKMIČI?! VIDELI STE KAKO JE UNIŠTIO ALKARAZA!" Brutalne reči poznatog Argentinca: Mnogima se neće svideti!

Tenis -

Bivši trener Huna Martina Del Potra, argentinski teniski stručnjak Davin Franko, smatra da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Argentinac jednostavno nema dilemu - Srbin je GOAT i tačka!

Istorijski uspeh Novaka Đokovića na ovogodišnjem Rolan Garosu i dalje je tema broj jedan u teniskoj javnosti.

Novak Đoković
foto: Kurir tv

Trijumfom u Parizu Novak je stigao do rekordne 23. grend slem titule i tako dokazao svima ono što smo mi već znali - da je najveći svih vremena.

Za razliku od mnogi koji i dalje izbegavaju ovu temu, jer im teško pada veličanstven uspeh Srbina, argentinski stručnjak Franko ne libi se da javno kaže da je Đoković GOAT belog sporta.

"Za mene je on najveći, da. Po brojevima... Đoković, Federer i Nadal su zveri. Đoković je pobećivao i gubio od obojice, ali u zbiru, pobedio ih je obojicu na njihovim podlogama i u zbiru ima više trijumfa. Nadmašio ih je u brojkama i ne staje", kaže Franko.

Argentinac smatra da je razlika u psihi između velike trojke i današnjih asova ogromna.

"Sad se vidi ogromna psihička razlika u odnosu na sadašnje igrače. To možda nije bilo primetno kada su bili Federer i Nadal, koji su bili slični Novaku, ali sada je baš primetno. Ostali ne postoje, a Novak kaže: 'Od koga da izgubim?' Sa kim se takmiči Đoković? Pritisak raste kao lud. Pogledajte kako je uništio Alkarasa na Rolan Garosu", kaže Argentinac za "La Nacion".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track