NEZAPAMĆEN PRESEDAN U ISTORIJI SPORTA - Nadal nema pravo da igra na Olimpijskim igrama, sad zbog Španca MENJAJU PRAVILA?!
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

NEVEROVATNO

NEZAPAMĆEN PRESEDAN U ISTORIJI SPORTA - Nadal nema pravo da igra na Olimpijskim igrama, sad zbog Španca MENJAJU PRAVILA?!

Tenis -

Prema postojećim pravilima Rafael Nadal neće moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu, međutim, nije isključeno da će se zbog španskog tenisera napraviti presedan.

Naime, Nadal nije igrao za reprezentaciju Španije na poslednja dva Dejvis kup susreta i zbog toga nema pravo da nastupa na Olimpijskim igrama 2024. godine. Zbog toga je pokrenuta već inicijativa da se pravila promene.

Španac je najavio da će mu naredna sezona biti poslednja u karijeri, pa mnogi uveliko lobiraju da mu se omogući nastup na OI u Parizu.

Predsednik teniskog saveza Nemačke i kandidat za predsednika Međunarodne teniske federacije (ITF) Ditlof von Arnim apelovao je na MOK da promeni pravila zbog Nadala.

""Takva su pravila, ali zašto otežavamo situaciju i pravimo problem igračima? Rafa želi da igra u Parizu, hajde da mu to olakšamo, moramo da promenimo pravila. Nisam u Olimpijskom komitetu, ali bi trebalo da razgovaramo o tome", kaže on i dodaje:

"Ukoliko postoji mogućnost, uradio bih to, takođe bih dodao i da igrači treba da dobiju poene sa Olimpijskih igara. Treba da gledamo kako da im pomognemo, ne da stavljamo prepreke pred njih. Pustite ih da igraju, treba da budemo njihova podrška".

Podsetimo, Španac nije igrao još od Australijan opena. Nedavno je operisao kuk i pitanje je da li će uspeti da se vrati na teren do kraja sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track