SVI ZAJEDNO IZ TOP 20 NEMAJU ONO ŠTO IMA NOVAK! Jel i dalje neko misli da Srbin nije GOAT? Na Vimbldonu je GLAVNI favorit!
Foto: Juergen Hasenkopf / Alamy / Alamy / Profimedia

au!

SVI ZAJEDNO IZ TOP 20 NEMAJU ONO ŠTO IMA NOVAK! Jel i dalje neko misli da Srbin nije GOAT? Na Vimbldonu je GLAVNI favorit!

Tenis -

Proteklih nekoliko godina često se vodila polemika oko toga ko je najbolji teniser ikada, glavnu konkurenciju činili su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, ali nakon nedavno završenog Rolan Garosa na tu priču stavljena je tačka.

Dileme više nema, pošto je u Parizu upravo srpski as osvojio rekordnu 23. Gren slem titulu, i po ko zna koji put ispisao stranice teniske istorije.

Osim toga što ima najviše Gren slem titula, Đoković je na vrhu i po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, a u njegovom vlasništu je još mnogo raznih rekorda.

Uprkos svemu tome, uvek postoje neki kritičari koji osporavaju sve što Novak uradi, a ko god misli da Srbin nije najbolji u istoriji "belog sporta", neka pogleda u papir i sve će mu biti jasno! Brojke jednostavno ne lažu!

Novak Đoković, Vimbldon
foto: EPA/NEIL HALL

A sada, 36-godišni teniser nastavlja pohod ka novoj tituli, te je sav fokus usresređen na Vimbldon, koji počinje 3. jula, a vredi napomenuti da je Novak pehar u Londonu do sada dizao čak sedam puta.

Da je Đoković dominantniji na čuvenom turniru od ostatka konkurencije govori još jedan podatak iz rubrike "verovali ili ne". Naime, Nole je na Vimbldonu ostvario 86 pobeda u karijeri, dok svi ostali teniseri koji sada čine TOP 20 na ATP listi zajedno imaju 85 pobeda!

Još jedan od razloga zbog čega je Novak glavni favorit na predstojećem Vimbldonu...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track