DA SE IZVINIM NADALU?! NEĆU! Kirjos napadnut zbog onoga što je uradio Špancu, odgovorio BEZ DLAKE NA JEZIKU: Baš sam to hteo!
Foto: Andy Hooper / dmg media / Profimedia

TO JE NJEGOV STIL

DA SE IZVINIM NADALU?! NEĆU! Kirjos napadnut zbog onoga što je uradio Špancu, odgovorio BEZ DLAKE NA JEZIKU: Baš sam to hteo!

Tenis -

Bez filtera, kao i uvek, Nik Kirjos je odgovorio na pitanje da se izvini Rafaelu Nadalu.

Australijanac je poznat po tome što uvek kaže ono što misli, zbog toga ga mnogi smatraju najkontroverznijim teniserom današnjice.

Ovaj put je pokušao da smiri strasti u "ratu" sa Stefanosom Cicipasom, što mu je i pošlo za rukom. Grk je u jednom dokumentarcu optužio Australijanca da je neobrazovan i da je u tenis doneo košarkaški mentalitet, a takav komentar se mnogima nije dopao.

Cicipas se potom izvinio.

- Moji osvrti na Nika nisu imali za cilj da se vređa njegova inteligencija ili sposobnosti. Ubuduće ću biti pažljiviji sa onime što izgovaram, jer shvatam koliki uticaj reči mogu da imaju - rekao je Grk, a ubrzo je reagovao Kirjos.

- Bila je to veoma žustra borba, a ponekad mi, teniseri, odemo na konferencije za medije a da nismo još ni "svarili" utiske s meča... Imali smo neke prilično lude bitke i znam da duboko u sebi voliš moj stil tenisa. Skroz smo smo u redu nas dvojica, Cicipase - napisao je Kirjos na društvenoj mreži Tviter.

Tada se javila navijačica Nadala koja je tražila od prošlosezonskog finaliste Vimbldona da se izvini Špancu zbog situacije iz 2019. godine kada ga je na tom turniru pogodio forhendom u telo.

- Možeš li i Nadalu da se izviniš? Čoveku sa 22 grend slemova - napisala je ona i potom podsetila šta je odgovorio Kirjos nakon pitanja novinara da li je gađao Nadala.

- Išao sam na njega, da. Želeo sam da ga pogodim pravo u grudi. Neću da se izvinim - poručio je nakon tog meča Kirjos.

Sada je ukratko stavio do znanja da se nije predomislio.

- Ne. Već sam rekao ono što mislim o tome.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track