TENIS, ISTORIJA I NOVAK ĐOKOVIĆ - SVE NA JEDNOM MESTU! Konačno je došao TAJ DAN - Srbin danas kreće u pohod na novu GS titulu!
Foto: Juergen Hasenkopf / Alamy / Alamy / Profimedia

HAJMO, NOLE

TENIS, ISTORIJA I NOVAK ĐOKOVIĆ - SVE NA JEDNOM MESTU! Konačno je došao TAJ DAN - Srbin danas kreće u pohod na novu GS titulu!

Tenis -

Sve oči širom planete danas su uprte u London, a razlog je jednostavan - počinje najveći i najprestižniji teniski turnir na svetu. Nešto što prevazilazi i sport, jer ima elemente kultnog događaja popularnog širom sveta - Vimbldon.

Ove godine, teniski spektakl će trajati od 3. jula do 16. jula, a žreb za ovogodišnji Vimbldon je i sigurno dosta obradovao poklonike tenisa u našoj zemlji.

Žreb je trenutno drugom teniseru sveta Novaku Đokoviću namenio Argentinca Pedra Kaćina koji je 67. na svetu, pa srpski as ne bi trebalo da ima problem na "prvoj stepenici" pohoda ka novom Gren slem trofeju!

Ovaj 28-godišnjak iz Kordobe koji će danas od 14:30 izaći na megdan Novaku nema nijednu titulu u karijeri, a ove sezone je zabeležio devet pobeda i 16 poraza. Ali, poziv na oprez izaziva činjenica da je jednu od devet pobeda napravio na Rolan Garosu pre nekoliko nedelja kada je u prvom kolu eliminisao dvostrukog finalistu tog turnira i grend slem šampiona sa US Opena 2020. godine, Austrijanca Dominika Tima.

Nedavno je u Parizu Novak Đoković osvojio 23. Gren slem titulu i tako postao najbolji teniser ikada, međutim, Srbin ne želi tu da se zaustavi već će u Londonu pokušati da odmakne Nadalu na čak dva Gren slema.

Novak Đoković, Vimbldon, trava
foto: Profimedia

ŠOK PRED POČETAK TURNIRA

Srpski teniser Filip Krajinović neće nastupiti na Vimbldonu, potvrdili su organizatori. Njegovo ime je izbrisano sa liste učesnika, pa se umesto 31-godišnjeg Somborca u glavnom žrebu našao se Amerikanac Majkl Mo. Krajinović je danas u prvom kolu trebalo da igra protiv Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima. Kako je ranije naveo, srpski teniser razmišlja da se povuče iz "belog sporta", a iako je izborio učešće na Grend Slemu u Londonu ove godine ga na travi nećemo gledati.

FAVORITI

Veliki favorit po procenama bukmejkera je upravo Novak Đoković. Kvota na srpskog asa da će podići pehar iznosi samo 1,70, dok je drugi favorit Alkaraz čija se pobeda na Vimbldonu plaća koeficijentom 4,00.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

PRENOS

Prenosi sa ovogodišnjeg Vimbldona biće emitovani na Radio televiziji Srbije, što je fenomenalna vest za sve ljude iz naše zemlje, pošto će cela Srbija moći da gleda ovaj veličanstveni turnir.

LOVA

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 44.700.000 funti.

DOKAZ NOVAKOVE DOMINACIJE NA VIMBLDONU

Đoković je na Vimbldonu ostvario 86 pobeda do sada, što je više nego svi ostali igrači koji trenutno čine Top 20, s obzirom da su svi oni zajedno upisali 85 trijumfa.

Novak je na Centralnom terenu poslednji put poražen 2013. u finalu od Endija Mareja.

Đoković je 2016. godine poslednji put izgubio, kada je od njega u trećem kolu bio bolji Sem Kveri, a naredne godine predao je meč Tomašu Berdihu u četvrtfinalu turnira.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track