E, SAD ĆE VAM BITI MALO JASNIJE! Rud objasnio CELOM SVETU zbog čega je teško pobediti Novaka - ovo treba svako da čuje!
Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

lepo objašnjeno

E, SAD ĆE VAM BITI MALO JASNIJE! Rud objasnio CELOM SVETU zbog čega je teško pobediti Novaka - ovo treba svako da čuje!

Tenis -

Namučio se Kasper Rud u prvom kolu Vimbldona gde je igrao četiri seta sa kvalifikantom Lorenom Lokolijem, što je ljubitelje tenisa iznenadilo, s obzirom da je razlika u kvalitetu ogromna.

Rud je nedavno u finalu Rolan Garosa izgubio od Đokovića, a nakon tog poraza napravio je nešto veću pauzu, što se i osetilo juče na terenu.

Nakon meča, Rud je upitan od strane jednog novinara zbog čega je teško pobediti Novaka Đokovića.

- Uf, nije u pitanju samo jedna stvar zaista. Rekao bih da je defanzivu u tenisu podigao na neki novi nivo. Način na koji se kreće i kako udara te udarce iz kontre. Mnogo je teško doći do vinera protiv njega, baš zbog tog kretanja i onda pomisliš da je gotov poen, a on stigne da vrati lopticu - počeo je Rud.

- Čak iz tih udaljenijih pozicija na terenu uspe da vrati lopticu baš duboko. Na sve to način na koji čita igru je neverovatan. I kada dobiješ neku kraću lopticu i izađeš napred teško je znati na koju stranu on ide, jer pogodi stranu toliko puta. Čak i kada ne pogodi, dogodi se da nekako uspe da vrati lopticu. Ne želim da kažem reč defanzivni tenis, već samo taj način odbrane, uspeo je tu defanzivu da podigne na neki novi nivo - zaključio je Rud.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track