ORGANIZATORI VIMBLDONA NA MUKAMA - NOVAK SMIREN: Sigurno da sam u boljoj poziciji nego većina igrača
Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

GREND SLEM U LONDONU

ORGANIZATORI VIMBLDONA NA MUKAMA - NOVAK SMIREN: Sigurno da sam u boljoj poziciji nego većina igrača

Tenis -

Pobedom protiv Stena Vavrinke u tri seta, najbolji srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u osminu finala Vimbldona i izbegao mogućnost da se njegov meč produži na dva dana zbog policijskog časa.

Novak je odigrao savršen meč, a posebno je interesantno da je pogodio svaki smeč.

"Svaki smeč sam pogodio, što je retkost! Zavisi koja podloga. Na travi mi najviše odgovara, iz nekog razloga, da smečuje. Najgodnije se tu osećam. Šljaka je tu nezgodna, drugačiji su uslovi. Ali, da nije najgodniji udarac za mene, zavisi kakva loptica dolazi sa druge strane mreže - da li je visoka ili niža, da li moram da se krećem unazad ili statičan - tu ima različitih situacija koje utiču na samu realizaciju smeča. Imao sam na meč lopti malo nezgodan smeč, morao sam mda se povlačim nazad i da udarim u kretnji unazad. Izabrao sam polu slajs da udarim jer sam znao da će trava da mi pomogne, da će loptica da sklizne zbog slajsa. Izabrao sam stranu koju on nije odabrao. Jesam u karijeri promašio neke jako bitne smečeve, ali su funkcionisali dobro", smatra Novak.

Novak
foto: EPA/NEIL HALL

Novak se, osim sa protivnikom, borio i protiv "policijskog časa" jer je njegov duel sa Vavrinkom dosta kasnio.

"Nije ni prvi ni poslednji put da igram ovako kasno meč i mislim da nema razloga da budem zabrinut zbog toga što sam kasno završio meč. Drago mi je da sam uspeo uopšte da završim meč danas s obzirom na raspored. Sigurno da sam u boljoj poziciji nego većina igrača pogotovo u drugoj strani žreba koja su u okolnostima da moraju da igraju dan za danom, Zverev igra sutra dan za danom, a ja zbog toga što sam stalno ili na CC ili T1, a oba imaju krov, znam da ću gotovo sigurno završiti meč svaki drugi dan. Nemam šta da se žalim, naprotiv, imao sam sreću da ovaj turnir sve ide u moju korist i tih nekolicine igrača iz mog dela žreba. Ja Hurkač Bublik Rubljov smo svi završavali na vreme naše mečeve. Sutra je slobodan dan i dovoljno vremena da se pripremim za naredne izazove", zaključio je Đoković.

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track