RUBLJEV OČEKUJE NOVAKA: Morate da igrate najbolji tenis i da se nadate...
Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

VIMBLDON

RUBLJEV OČEKUJE NOVAKA: Morate da igrate najbolji tenis i da se nadate...

Tenis -

Sedmi teniser sveta RusAndrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je posle pet setova pobedio Kazahstanca Aleksandera Bublika 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4.

Rubljev bi u četvrtfinalu trebao da se sastane sa Novakom Đokovićem koji prethodno igra protiv Poljaka Hurkača.

- Ako bude Novak... Novak je jedan od najboljih na travi, igrač koji u poslednjih nekoliko godina skoro i da ne gubi na ovoj podlozi. U tom slučaju, nemam ništa da kažem. Samo ću izaći tamo da probam da se borim, da odradim svoj deo posla.

- Da budem iskren, ne mislim mnogo o istoriji. On zna da je jedan od najboljih igrača ikada, pogotovo ovde na Vimbldonu, na ovom terenu. Zašto je potrebno da razmišljam o njegovim uspesima. Ja kao ja, moram da razmišljam o sebi. Ako Novak bude razmišljao o tome da sam izgubio sva svoja četvrtfinala, neka razmišlja.

Šta je najteži momenat kada se igra protiv Novaka Đokovića

- Pa on je jedan od najboljih. Ne gubi uopšte ove godine, pogotovo na Grend slemovima. Sve Slemove koje je igrao je i osvojio. To je ono najteže.

- Igra? Ima dobru igru jer dobro trči. Zna kako iskoristi brzinu. Nekada mu sama ta misao da je preteško igrati protiv njega pomaže. Koristi tu brzinu i ne pravi gršeke. Na kraju, često vas tera na još jedan potez i grešku. Dobro servira. Šta više, predobro, u svim pravcima, blizu linije. Veliki su mu procenti prvog servisa, teško je napraviti brejk. Onda, ritern radi na svakoj lopti, morate da igrate svoju najbolju igru i da se nadate.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track