ONO ŠTO JE NATALIJA U ŽENSKOM TENISU, TO JE ROMAN U MUŠKOM: Rus je najveća senzacija Vimbldona!
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veliki uspeh

ONO ŠTO JE NATALIJA U ŽENSKOM TENISU, TO JE ROMAN U MUŠKOM: Rus je najveća senzacija Vimbldona!

Tenis -

Ovogodišnji Vimbldon dobio je svoje neočekivane heroje.

U ženskoj konkurenciji to je svakako Natalija Stevanović, koja je igrama oduševila. Kada je muška konkurencija u pitanju, onda glavnu reč vodi Rus Roman Safiulin.

Ovaj 25-godišnji momak iz Podolska je trenutno 92. na ATP listi, a do četvrtfinala je stigao izbacivši Denisa Šapovalova sa 3:1 po setovima. Kanađanin je drugi nosilac koji je posle meča sa Safiulinom morao da pakuje kofere. To se desilo Špancu Robertu Bautisti Agutu u prvom kolu.

Safiulin će u narednom kolu igrati protiv velikog favorita, Jana Sinera iz Italije, a pobednik tog meča lako bi mogao u polufinalu da bude rival Novaku Đokoviću. Naravno, pod uslovom da Novak prethodno savlada Huberta Hurkača, a potom i Andreja Rubljova.

Uprkos velikoj slavi koju je stekao poslednjih dana, Rus je ostao prizeman. Došao je tiho u London i odseo u jeftinom hotelu. Na pitanje, da li će za drugu nedelju Vimbldona da se preseli u neki luksuzni hotel, Safiulin je odgovorio:

"Ne, ne! Zašto bih ga promenio, ovo je lep hotel. Naravno nije kao da ima pet zvezdica, ali sviđa mi se krevet. Sve mi je potaman. Zapravo nije daleko i nema mnogo saobraćaja, što bih ga menjao?", pitao je začuđeni Safiulin.

Rus je poznat i po velikom gafu koji je napravio pre samo nekoliko nedelja. Naime, nije učestvovao na Rolan Garosu iz bizarnog razloga.

"Zaboravio sam da se prijavim za kvalifikacije za Rolan Garos jer sam imao meč sa Zapatom i posle sam potpuno zaboravio da moram da se prijavim", priznao je Safiulin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track