OTKRIVENA MISTERIJA NOVAKOVOG "TAJNOG ORUŽJA" Svet ponovo bruji o uređaju koji Srbin nosi na grudima! Evo kakva ČUDA ON PRAVI!
Foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia, screenshot

OTKRIVENI DETALJI

OTKRIVENA MISTERIJA NOVAKOVOG "TAJNOG ORUŽJA" Svet ponovo bruji o uređaju koji Srbin nosi na grudima! Evo kakva ČUDA ON PRAVI!

Tenis -

Jedan detalj sa meča Đoković - Hurkač privukao je ogromnu pažnju javnosti i raspalio maštu brojnim teoretičarima zavere.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković po ko zna koji put u karijeri pokazao je da poseduje neverovatnu mentalnu snagu. Pre nego što je njegov okršaj sa Hubertom Hurkačem prekinut, Srbin je došao do prednosti od 2:0 u setovima, pošto je oba puta u taj-brejku slomio otpor rivala.

Igrao je Hurkač možda i svoj najbolji tenis u karijeri, ali to nije bilo dovoljno da oduzme set neuništivom Novaku, koji je u ključnim momentima pokazao nadljudsku snagu.

Tokom presvlačenja na terenu na Novakovim grudima uočen je jedan neobičan detalj koji je zaintrigirao mnoge i odmah raspalio maštu brojnim teoretičarima zavere koji prosto ne mogu da poveruju da običan čovek u tim godinama može da bude tako dominantan.

Reč je o metalnoj pločici koju je Đoković prvi put nosio na Rolan Garosu.

Naime, u pitanju je medicinski uređaj kompanije "Taopatch" koji je patentiran i proizveden u Italiji. U pitanju je uređaj sa nanokristalima koji prirodnu infracrvenu toplotu tela pretvara u terapeutske talasne dužine. Toplota koja se pretvara u svetlost deluje na brojne akupunkturne tačke u telu i opušta mišiće.

Ove talasne dužinine stimulišu neuralgične tačke u telu koje su van ravnoteže. Flaster ne emituje nikakve hemikalije. Italijanska kompanija tvrdi da on svojim delovanjem poboljšava kretanje tela, obnavlja zglobove i ublažava bol. Takođe, poboljšava fizičke i biološke performanse.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Odluka Novaka da koristi "Taopatch" nije iznenađujuća s obzirom na zdrav način života koji praktikuje i njegovu veru u alternativnu medicinu.

Kreator ovog uređaja je italijanski bioinženjer Fabio Fontana. On je napravio "Taopatch" 2013. godine nakon dugog proučavanja štetnih efekata koje elektromagnetno zagađenje ima na zdravlje ljudskog tela.

Na tržištu Evrope, Taopatch je klasifikovan kao medicinski uređaj prve klase (prema regulativi Evropske unije) i prema svim navodima, bezbedan je za upotrebu. Njegova cena je oko 350 evra.

Kada se na Rolan Garosu prvi put pojavio sa misterioznom pločicom na grudima, Novak je na ironičan način objasnio javnosti čemu ona služi.

"Kad sam bio klinac, obožavao sam da pratim Ajronmena (Iron Man), pa ga sada i imitiram. Moj tim mi je obezbedio izuzetno efikasnu nanotehnologiju pomoću koje uspevam da prikažem svoju najbolju igru na terenu i to je najveća tajna uspeha u mojoj karijeri. Da nije tako, ne bih sedeo ovde", ironičan je bio srpski as.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track