ŽELIM VIŠE PRIVATNOSTI! Alkarazov tim SNIMAO Đokovićev trening, Novak odgovorio: Preko ramena gledaju, neke stvari bih da sakrijem
Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

ŠPIJUNIRALI GA!

ŽELIM VIŠE PRIVATNOSTI! Alkarazov tim SNIMAO Đokovićev trening, Novak odgovorio: Preko ramena gledaju, neke stvari bih da sakrijem

Tenis -

Specijalni izveštač iz Londona - Vuk Brajović

Srpski teniser, Novak Đoković, bio je na terenu na dan meča protiv Huberta Hurkača u isto vreme kada i prvi na ATP listi, Karlos Alkaraz.

Srbin je u ponedeljak nastavio meč protiv Poljaka, dok je Španac nešto kasnije igrao protiv Matea Beretinija.

Obojica su izlazili na terene Ol Ingland kluba pre svojih duela u četvrtom kolu Vimbldona.

Zanimljivo je bilo primetiti kako Novaka na njegovom poslednjem treningu bukvalno “špijuniraju komšije” iz tabora Karlosa Alkaraza – i do te mere upadljivo da su čak i snimali delove njegovog treninga.

Novakov komentar na tu čudnu pojavu je sledeći:

"Šta ćete, takva je situacija i okolnosti da na treninzima nemamo privatnost, iako bih ponekad voleo da imam više privatnosti. To bi mi pružilo više mogućnosti da isprobam neke stvari, da komuniciram jasnije sa svojim timom. Činjenica jeste da nisi potpunosti opušten na treningu, jer znaš da su tu I tvoji rivali, da svi gledaju preko ramena šta se događa i na čemu radiš. Svaki udarac se meri, procenjuje i ocenjuje. To bi moglo da koristi nekoj analizi i pripremama – koje bi sutra uticale na eventualni susret sa, eto, Alkarazom ili bilo kim drugim", rekao je srpski teniser i dodao:

"Drugo, meni je mogućnost da se koncentrišem izuzetno važna, jer posmatram trening na isti način kao - meč. Taj intenzitet unosim i na svaki svoj trening; ponekad je tokom njih atmosfera ležernija ako se bolje osećam – a napetija ako se loše osećam – ali uvek veoma ozbiljno pristupam pripremama. Suština je ta da svojim rivalima ne želiš da odaješ utisak da ti je loše, da si nervozan, da nešto možda ne ide kako biste želeli. Činjenica je da smo svi veoma usresređeni na trening i sve što činimo da bismo se što bolje pripremili – i da takve pojave nisu ono što nam prija ili doprinosi da se dobro osećamo ili radimo ono što bismo želeli”, direktan je Đoković.

U četvrtfinalu Vimbldona, Novak Đoković će igrati u utorak protiv Andreja Rubljova, dok će protivnik Alkarazu u sredu biti Holger Rune.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track