NOVAK JE S DRUGE PLANETE! Teniska legenda opčinjena Đokovićem, Ivanišević joj odličan prijatelj: Niko mu ništa ne može!
Foto: EPA/Scott Barbour, EPA/Neil Hall

INTERVJU SA LEGENDOM

NOVAK JE S DRUGE PLANETE! Teniska legenda opčinjena Đokovićem, Ivanišević joj odličan prijatelj: Niko mu ništa ne može!

Tenis -

Iva Majoli je 1997. osvojila Rolan Garos i bila 4. igračica sveta, te je njeno mesto među najvećim legendama našeg sporta koje učestvuju u pozivnom turniru legendi u dublu - više nego opravdano.

U uvek prijatnom razgovoru sa srpskim medijima, interesovalo nas je kako se oseća ponovo na Vimbldonu i šta očekuje od svog nastupa na ovom turniru?

"Za sada je lepo vreme - i to baš za drugi deo turnira kad smo mi došli. Počinjemo danas da igramo, a ja sam izvučena da igram sa Goranom u miksu. Nadam se da će biti zanimljivo", kaže ona.

Na duhoviti komentar Novaka Đokovića sa prošle konferencije da voli što je Goran "lud", Iva kaže:

"Meni je Goran jedan od najboljih prijatelja, znamo se toliko dugo. Naši miksevi su više za uživanje, publiku, da pokažemo ono što znamo. Nadam se da će biti dobro i da ćemo se dobro provesti!"

Iva Majoli
foto: EPA/Scott Barbour

Upitana da prokomentariše Novakove nastupe ovde, Majoli sa poštovanjem kaže:

"Novak je s druge planete, i po meni je sigurno favorit. Mislim da mu u ovom trenutku niko ništa ne može - ali sport je sport - i na kraju dana je sve moguće. Četvrtfinala, polufinala, finale uvek su teški mečevi; možda ga u finalu čeka Alkaraz, ali je Novak na travi neprikosnoven, mentalno prejak i u dobroj je formi. Ako mu neko može zapretiti, mislim da je Alkaraz. U polufinalu bi mogao da igra protiv Sinera, koji je jako dobar. Ponavljam, svaki meč je težak..."

Interesovalo nas je šta to Novak ima na Vimbldonu što drugi nemaju?

"Šta to ima - na svim podlogama, valjda? (smeh) Australiju je osvajao 10 puta, Vimbldon sedam... Novak je mentalno toliko jak, ima to nešto što niko drugi nema. Imali su verovatno i Rodžer i Rafa, u svojim okvirima, ali mislim da je Novak poseban. Ima još dosta Grend slemova u rukavu", smatra Majoli.

Novak Đoković
foto: EPA/ISABEL INFANTES

Osvrnuli smo se i na veliki uspeh Natalije Stevanović - jednog od najvećih iznenađenja turnira...

"Natalija je ostvarila super rezultat, sve čestitike. Nadam se da će se te mlade cure izboriti, da će ući među 100. Vidim da se Olga vraća, igrala je dobro u periodu Rolan Garosa, i šteta što je ispala ovde u kvalifikacijama Sa naše strane, Dona i Petra su isto imale dobar turnir. Šteta za Donu, mislim da se malo ispraznila - jer je igrala tri dana zaredom..." Šta predviđa Iva Majoli za turnir u ženskom singlu?

"Dosta je otvoreno. Sabalenka igra dobro, Iga Švjontek se provukla protiv Belinde Benčić, Ribakina je opasna. Svaka od tih cura ima dobru šansu", zaključuje Iva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track