DA LI BI DANAŠNJI NOVAK POBEDIO NOVAKA OD PRE 10 GODINA? Srbin dobio veoma interesantno pitanje, a tek da čujete njegov odgovor!
Foto: EPA/NEIL HALL

zanimljivo

DA LI BI DANAŠNJI NOVAK POBEDIO NOVAKA OD PRE 10 GODINA? Srbin dobio veoma interesantno pitanje, a tek da čujete njegov odgovor!

Tenis -

Pre nekoliko dana je Džejms Blejk u razgovoru sa medijima izneo svoju procenu da bi današnji Novak “odrao” Novaka od pre 10 godina.

Zanimjlivo pitanje za postaviti Novaku pred meč u kome bi mogao da osmi put osvoji Vimbldon…

“Hmmm, nisam baš siguran u to”, zamislio se Novak. “Mentalno bi verovatno bio stabilniji ovaj današnji Novak – i iskustvo bi bilo na njegovoj strani. Onaj mlađi Novak je bio za nijansu brži i u nekim segmentima igre možda bolji, ali u nekim i ne. Na primer, sada osećam da sam bolji na volejima i smečevima nego pre deset godina. Svaka faza ima nešto svoje, i nisam baš siguran da bih sad razbio Novaka od pre deset godina”, prenosi nam Đoković.

Mnogi misle da taj pređašnji Novak zapravo onaj iz 2011. godine, ali ja bih izdvojio onaj period iz 2015. i prve polovine 2016. godine – kada sam se osećao najkompletnije i najkonzistentnije. U tom periodu sam igrao skoro 20 finala jedno za drugim, osvojio četiri Grend Slema u nizu, bio na vrhuncu forme!”

U ovom trenutku u mojoj karijeri imam drugačije zadatke i ciljeve. Tada mi je bilo bitno da igram što više turnira, da skupljam što više bodova; pratio sam neke druge stvari i imao druge prioritete. Slemovi su uvek bili vrhunac, ali su mi i ostali turniri bili veoma važni. Sada su mi jedino Slemovi važni – uz još ponešto, kao što su nastupi za reprezentaciju – dok mi ostali turniri predstavljaju pripremu za Slemove”, objašnjava Novak.

Kurir sport / Vuk Brajović

Bonus video:

03:31

NOVAK 15 GODINA NIJE IMAO OVAKAV TRENING PRED MEČ, SPREMAN JE ZA SINERA! Brajović otkrio: Uvežbao je sve taktičke varijante

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track