ŽENSKI TENIS IMA BLISTAVU BUDUĆNOST: Luna Vujović napada titulu na Vimbldonu, Popovski stala u polufinalu (FOTO)
Foto: Vuk Brajović / Kurir sport

grend slem u LONDONU

ŽENSKI TENIS IMA BLISTAVU BUDUĆNOST: Luna Vujović napada titulu na Vimbldonu, Popovski stala u polufinalu (FOTO)

Tenis -

Tek 13-godišnja Luna Vujović u Londonu je pokazala da je velika budućnost pred njom. Mlada predstavnica Srbije se plasirala u finale Vimbldona do 14 godina!

"Baš sam zadovoljna kako sam odigrala, u prvi meč sam ušla malo stegnuta, ali sad ide sve bolje i bolje. Nije mi ovo prvi susret sa travom. Prošle godine sam odigrala samo jedan meč, nažalost, izgubila sam tada na startu turnira, ali sada mi se baš dopada. Ojačala sam malo, pa sve ide lakše i brže", rekla je Luna na početku razgovora, pa nastavila:

"Rekla bih za sebe da sam dosta pozitivna, da volim da igram sve mečeve i lakše i teške, ma sve. Nije toliko teško jer kada izađemo na teren zaboravimo da smo drugarice i samo igramo", kaže Luna i objašnjava:

"Ovde na Vimbldonu nema slobodnog vremena, uvek se nešto dešava. U petak je padala kiša i čekali smo da li ćemo igrati mečeve, danas sam imala dva meča, u četvrtak još dva", nabraja mlada teniserka i ističe:

"Mnogo mi znače saveti Ivana Ljubičića, to je jako teško dobiti i trudim se da usvajam sve više i više sve što kaže."

Finale sutra?

"Za sada nisam nervozna, ali videćemo sutra. Verovatno ću biti veoma uzbuđena, ali ću se potruditi da spavam (smeh). Počela sam da igram tenis jer su drugari u vrtiću počeli da igraju, probala sam i mnogo mi se svidelo, pa sam nastavila da treniram."

Dušica Popovski, Luna Vujović, Vimbldon
foto: Miodrag Dimitrijević

Na korak od finala stala druga naša predstavnica Dušica Popovski, koja je poražena od Holi Smit sa 7:6, 7:5.

"Ceo turnir je bio stvarno neverovatan, u suštini sam zadovoljna, ali sam imala puno šansi koje nisam iskoristila. Mogla sam da odigram bolje u tim važnim trenucima, ali videću šta je bilo loše u ovom meču, pa da popravim za sledeći put", poručuje Popovski.

"Trenutno jako volim da se nadigravam sa slajsevima i drop šotovima, ali volela bih da popravim nešto u igri, najviše bih volela da ubrzam brzinu lopticu. U suštini sam zadovoljna, ali ću pokušati da bude još bolje. Trenutno najviše moram da radim na brzini loptice, može da bude brže iako je i sad dobro i da mi servis bude još veće oružje", kaže Dušica, pa nastavlja:

"Prvi put sam igrala na travi, oduvek sam htela da probam da igram. Vimbldon je moj omiljeni grend slem i oduvek sam htela tu da igram. Najveća je razlika što lopta ide mnogo brže, ali sam uspela da se naviknem posle dva ili tri dana", objašnjava mlada teniserka.

"Najviše sam se ugledala na Rodžera Federera, naravno na Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Trenutno mi je Alkaraz igrač na kog mogu da se ugledam i da puno naučim od njega. Što se tiče devojaka Serenu sam jako volela i Karolinu Voznjacki, trenutno se ugledam na Žaber zbog toga kako voli da se nadigrava."

"Trenutno treniram sa tatom i Nemanjom Radićem i naravno kondicionim trenerom Nebojšom Zlatkovićem."

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track