REČI KOJE ODJEKUJU ŠPANIJOM! Toni Nadal se oglasio posle Vimbldona i mnoge će ŠOKIRATI ono što je rekao za Đokovića
Foto: AP/Frank Franklin Ii, EPA/Yoan Valat

NJEGOV UGAO

REČI KOJE ODJEKUJU ŠPANIJOM! Toni Nadal se oglasio posle Vimbldona i mnoge će ŠOKIRATI ono što je rekao za Đokovića

Tenis -

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, izneo je svoje utiske nakon što je Karlos Alkaraz pobedio Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

Nadal je u kolumni za "El Pais", koju je preneo ugledni "As", skinuo kapu zemljaku, ali je uputio i lepe reči na račun Srbina, uprkos njegovom porazu.

"Sa zadovoljstvom može da nosi medalju koja ga akredituje kao novog člana kluba. Znaće da je sa 20 godina postigao ono što velika većina mladih kada počinje sanja da postigne u nekom trenutku: Da podigne zlatni pehar namenjen šampionu", počeo je Nadal.

Priznaje da je nakon prvog seta očekivao pobedu Đokovića.

"Videli smo ga dekocentrisanog i mislim da su mnogi od nas mislili da će Srbin dodati još jedan grend slem na svoj već impresivan rekord. Međutim, Španac je odlučio da izbriše sve što se desilo, brzo je završio na prvi set i progresivno je uspeo da preokrene situaciju u svoju korist".

Karlos Alkaraz, Novak Đoković
foto: EPA/Tolga Akmen

Novak je u teškim trenucima, nakon što je izgubio dva seta, u prvom od ta dva propusio set loptu, a u drugom nadigran rezultatom 6:1, uspeo da se oporavi i da zaigra ponovo bolji tenis.

"Đoković je pokazao, još jednom, volju da se bori i sjajan kvalitet tenisa. Iako je 16 godina stariji od protivnika i uprkos tome što je bio u nepovoljnoj situaciji, produžio je meč i podigao svoj nivo, prilagodio udarce i sprečio je Karlosa da završi finale, a da sebi ne da poslednju šansu u finalnom setu".

Na kraju, Alkaraz je zasluženo pobedio i stigao do svoje druge grend slem titule, a stric "bika sa Majorke" veruje da, osim Đokovića, nema igrača koji može da se suprostavi dvadesetogodišnjaku.

"Iskreno, ne vidim aktivnog igrača, sa izuzetkom Đokovića, sposobnog da zaustavi Karlosov neverovatan uspon. Đoković nema još puno godina i mislim da će španski navijači imati prilika da uživaju u još dosta mečeva i da slave puno pobeda u hladnim i toplim nedeljama", zaključio je Nadal.

Kurir sport

Bonus video:

01:16

NOVAK NOSIO MAJCU SA NEOBIČNIM NATPISOM?! U domu Đokovića veliko veselje povodom rođenja malog Aleksandra! RODITELJI PRESREĆNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track