BRITANCI NE VOLE NOVAKA, ALI GA RADO PRATE: Objavljen podatak o gledanosti finala Vimbldona! Neverovatne brojke su u pitanju
Foto: AP/Alberto Pezzali

zanimljivo

BRITANCI NE VOLE NOVAKA, ALI GA RADO PRATE: Objavljen podatak o gledanosti finala Vimbldona! Neverovatne brojke su u pitanju

Tenis -

Tradicionalno, finale Vimbldona za područje Ujedinjenog kraljevstva, odnosno Velike Britanije, prenosio je Bi-Bi-Si jedan.

Sada je ova televizijska kuća objavila i podatke o gledanosti finala između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Meč u kome je Španac posle četiri sata i 43 minuta trijumfovao sa 3:2 pratilo je na kraju meča u "piku" 11.300.000 gledalaca. Treba reći i da u brojku sa ovogodišnjeg finala nisu uključeni gledaoci koji su pratili finale preko dve striming platforme, a takvih je bilo 4.1 milion.

Po ovoj brojci je drugo najgledanije finale, daleko gledanije od čuvenog finala iz 2019. godine u kome je Đoković u pet setova bio bolji od Rodžera Federera. To kultno finale u "piku" je pratilo 9.600.000 gledalaca.

Najgledanije finale Vimbldona ostaje ono iz 2016. godine, kada je Endi Marej u finalu savladao Miloša Raonića, a u "piku" ga pratilo 13.3 miliona gledalaca.

Primera radi, prošlogodišnje finale između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa gledalo je "samo" 7.5 miliona ljudi na vrhuncu gledanosti.

Da dodamo i da je finale ženskog singla između Markete Vondrušove i Ons Žaber gledalo 4.5 miliona ljudi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track