TAJNA MOĆI KARLOSA ALKARAZA: Neobičan ritual pre mečeva daje mu NEVEROVATNU ENERGIJU! Evo šta je radio pred duel sa Novakom
Foto: EPA/NEIL HALL

zanimljivo

TAJNA MOĆI KARLOSA ALKARAZA: Neobičan ritual pre mečeva daje mu NEVEROVATNU ENERGIJU! Evo šta je radio pred duel sa Novakom

Tenis -

Španski teniser Karlos Alkaraz oduševio je čitav svet svojom maestralnom partijom protiv Novaka Đokovića.

Španac je prvi put u karijeri osvojio najprestižniji grend slem, pošto je u maratonskom finalu savladao sedmostrukog šampiona Vimbldona.

Alkaraz je delovao impresivno na terenu, skinuo je krunu nepobedivom Novaku i ostvario najveći uspeh u karijeri i sada se mnogi pitaju u čemu je tajna njegovog uspeha.

U razgovoru za španski "Radioestadio" Alkaraz je otkrio da mu jedan neobičan ritual koji praktikuje pred važne mečeve pomogao da ostvari cilj.

Verovali ili ne, dva sata pred veliko finale Vimbldona Alkaraz je spavao!

Popodnevna dremka od 20 do 30 minuta ima veliku moć regeneracije i Španac je redovno upražnjava pred svoje mečeve.

"I tada sam malo zadremao. Istina je. Čak i kada igrate najvažniji meč u svom životu, morate da poštujete rutine", otkrio je Alkaraz.

Njegov lični doktor Hunaho Lopez insistirao je da Alkaraz praktikuje dremke.

"Dremke su oko 20, 30 minuta i Karlos ih ima dva sata pred meč. Ovo povećava koncentraciju i poboljšava fizičke i intelektualne performanse igrača", otkrio je jednom prilikom lični doktor španskog asa.

Zanimljivo, ovaj neobičan ritual praktikuje i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Portugalac Kristijano Ronaldo. Očito daje željene rezultate.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track