FRANCUZ OBJASNIO ZAŠTO JE NOVAK IZGUBIO: Ovo je KLJUČNI razlog Đokovićevog poraza od Alkaraza!
Foto: EPA/Tolga Akmen

VIMBLDON

FRANCUZ OBJASNIO ZAŠTO JE NOVAK IZGUBIO: Ovo je KLJUČNI razlog Đokovićevog poraza od Alkaraza!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u spektakularnom finalu Vimbldona od Španca Karlosa Alkaraza sa 3:2 u setovima

Nekadašnji teniser a sada trener je Francuz Patrik Muratoglu objasnio je razloge Novakovog poraza i usput pohvalio mladog Španca.

" Imamo novog momka koji može da osvaja grend slemove i uzme nekoliko titula od Novaka Đokovića. Razlog zbog kojeg je Karlos pobedio u finalu Vimbldona je taj što se osećao slobodno da udara u važnim momentima, a Novak nije, zato je pobedio. Bila je to psihološka igra, obojica su bili napeti... Mislim, to je finale grend slema. Mora biti mentalna borba", objasnio je Muratoglu.

Potom je detaljnje objasnio ključne detalje

"Đoković je u taj-brejku drugog seta imao priliku da završi, odlučio se za bekhend i poslao je lopticu u mrežu. Mogao je tu da reši meč. Ali nije. Karlos je potom imao prednost u setovima, od 2-1, pa je imao dve brejk lopte na početku četvrtog. Novak je bio u lošoj stuaciji, ali Alkaras to nije iskoristio. Mislim da je Karlosu pomogla uloga autsajdera, razlog njegove pobede leži u tome zato što je on bio slobodan da posegne za svojim snažnim udarcima u velikim momentima, a Novak ne"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track