POLJACI ZABRANILI POZNATOJ RUSKOJ TENISERKI ULAZ U ZEMLJU: Putovala je iz Srbije, a sve je zakuvao ministar sporta JEDNOM IZJAVOM
Foto: Storms Media Group / Alamy / Alamy / Profimedia

skandal

POLJACI ZABRANILI POZNATOJ RUSKOJ TENISERKI ULAZ U ZEMLJU: Putovala je iz Srbije, a sve je zakuvao ministar sporta JEDNOM IZJAVOM

Tenis -

Teniserki iz Rusije Veri Zvonarevoj nije dozvoljen ulazak u Poljsku, gde je trebalko da igra na WTA turniru u Varšavi.

Vera Zvonareva
foto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Poljske, 21. jula graničari su sprečili Zvonarevu da uđe u zemlju. Teniserja je imala urednu vizu za Evropsku uniju izdatu u Francuskoj, na letu iz Beograda za Varšavu.

Po dolasku iz Srbije, Zvonareva je bila u tranzitnoj zoni aerodroma i danas posle 12.00 časova poletela je za Podgoricu, za Crnu Goru.

- Ruskinji, koja se nalazi na spisku lica čiji je boravak nepoželjan na teritoriji Poljske, graničari nisu dozvolili iz razloga državne bezbednosti i zaštite javnog reda - navodi se u izveštaju.

Od 24. do 30. jula Varšava će biti domaćin teniskog turnira WTA 250.

Samo nekoliko dana pred početak turnira Kamil Bortničuk, ministar sporta i turizma u Poljskoj, dao je rusofobnu izjavu.

- Postoji neka nespretnost. Snažno se ne slažem sa politikom koju vode WTA i ATP u pogledu nastupa igrača iz Rusije i Belorusije na turnirima, kao što se po ovom pitanju ne slažu ni vlasti Vimbldona. Na turniru u Varšavi treba da igraju teniserke iz Rusije i Belorusije, pa sam odlučio da izbegnem njihove mečeve. Stoga nisam video nikakvu mogućnost da finansijski podržim organizaciju turnira. Voleo bih da turnir osvoji Iga Svjontek, ali neću gledati finale ako bude igrala sa Ruskinjom ili Beloruskinjom – rekao je Kamil Bortničuk.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track