TOPLA VODA SA LIMUNOM, ČINIJA "SNAGE", ZELENI SMUTI, PA JOGA I MEDITACIJA! Otkriveno kako izgleda jedan dan Novaka Đokovića!
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

novakova rutina

TOPLA VODA SA LIMUNOM, ČINIJA "SNAGE", ZELENI SMUTI, PA JOGA I MEDITACIJA! Otkriveno kako izgleda jedan dan Novaka Đokovića!

Tenis -

Britanski tabloid "Dejli mejl" pozabavio se životnim stilom Novaka Đokovića.

Iako ima 36 godina Novak i dalje važi za jednog od najspremnijih tenisera na planeti, a za to je zaslužan zdrav način života i poseban režim ishrane koga se striktno drži.

Novinari Dejli mejla istraživali su dnevnu rutinu najboljeg svih vremena i bili su zapanjeni rezultatima do kojih su došli.

Naime, pred Vimbldon imali su priliku da posmatraju Đokovića izbliza i pokušali su na kratko da praktikuju njegov stil života.

Novakova rutina

Đoković počinje dan čašom tople vode sa limunom. Nakon toga sledi "činija snage" koja se sastoji od mešaih semenki orašastih plodova, muslija bez glutena, bobičastog voća, jagoda, banana i jogurta.

Kada završi jutarnji obrok, Srbin popije čašu soka od celera i zeleni smuti koji se sastoji od graška, jabuke, nane, spanaća i kelja. Oba pića su prepuna sastojaka bogatih antioksidantima.

Nakon svega toga prelazi na meditaciju i jogu - osnovni deo Đokovićeve svakodnevne rutine.

To traje samo 20ak minta. ova nežna sesija uključuje istezanje i vežbe disanja. Kada sve to završi, prelazi na tenis.

Novinari koji su ispratili Novakov režim došli su do neverovatnih rezultata. Istraživanja su pokazala da su bili pozitivniji za čak 31.5 odsto, smireniji za 24.3 odsto, ali i da su "ozbiljiniji" za 17.8 odsto.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Kurir sport/Telegraf/Dailymail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track