LETONIJA POKRENULA ISTRAGU PROTIV IGRAČICA: Teniserke moraju da se pravdaju jer su igrale sa Ruskinjama
Foto: Privatna arhiva

Čekaju objašnjenje

LETONIJA POKRENULA ISTRAGU PROTIV IGRAČICA: Teniserke moraju da se pravdaju jer su igrale sa Ruskinjama

Tenis -

Letonske teniserke Danijela Vismane i Darija Semenista moraće da se izjasne pred Olimpijskim komitetom ove zemlje zbog igranja u paru sa ruskim teniserkama na nedavnim turnirima.

Vismane je nedavno sa Darijom Astahovom osvojila turnir u nemačkom gradiću Horb an Nekare toga je Semenistaja igrala sa Sofijom Lansere, članicom ruskog vojnog kluba CSKA u paru na ITF turniru.

Tim povodom se oglasio generalni sekretar Olimijskog komiteta Letonije Karlis Leinieks.

"Sportista sam bira sa kim će da igra. Odluke moraju da nose sa sobom odgovornost. Teniski savez je već pozvao teniserke sa pitanjem o njihovim partnerima. Sačekaćemo njihovo objašnjenje. Takođe, biće i razgovora sa Teniskim savezom o tome kako postupiti u ovoj situaciji. S obzirom da obe predstavljaju Letoniju, ovo se ne odnosi toliko na Danijelu Vismane, koliko na Dariju Semenistu. Ona je već 150. na WTA listi i približava se poziciji 100, što je ujedno i šansa da se kvalifikuje na Olimpijske igre naredne godine", rekao je Leinieks.

Letonija je jedna od zemalja koja je najoštrije reagovala na rat u Ukrajini, pa se zalaže za to da ruski sportisti ne mogu da se takmiče na međunarodnim takmičenjima sve dok se rat ne završi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track