NOVAK PRVI PUT PRED AMERIČKIM NOVINARIMA POSLE DVE GODINE: Prevazišao sam to za jedan dan! Još uvek ima VATRE!
Foto: EPA/NEIL HALL

OTVORENO O SVEMU

NOVAK PRVI PUT PRED AMERIČKIM NOVINARIMA POSLE DVE GODINE: Prevazišao sam to za jedan dan! Još uvek ima VATRE!

Tenis -

Posle dve godine zbrane ulaska u zemlju, Novak Đoković konačno je stigao u Ameriku.

On se trenutno nalazi u Sinsinatiju gde će ove nedelje nastupiti na prestižnom Mastersu, a nakon toga sledi učešće na poslednjem grend slemu u sezoni - US openu.

Pred nastup na Sinsinatiju, prvi nakon četiri godine pauze, srpski teniser je odgovarao na pitanja amričkih novinara.

Prvo ih je zanimalo kako je podneo poraz od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona.

"Nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio, tako da sam ga prevazišao za jedan dan. Očigledno, trebalo mi je stvarno dobar odmor nakon toga i malo vremena sa svojom porodicom. To sam i uradio. Naravno, žalio sam što nisam iskoristio šanse tokom tog finala", rekao je Đoković i dodao:

"Očigledno je da treba da idem dalje i pokušam da se pregrupišem i pronađem motivaciju za ono što dolazi, i sve izazove koji su preda mnom i zato sam tu. U suprotnom, da nisam motivisan, ne bih bio ovde. Sada, posle mnogo godina profesionalnog tenisa, osećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I stvarno sam želeo da budem ovde u Sinsinatiju i naravno, US Open je iza ugla".

Prvi trening u Sinsinatiju srpski as odradio je pred velikim brojem navijača.

"Bilo je neverovatno, da budem iskren. Našalio sam se sa svojim trenerom i pitao sam ga da li smo na pravom terenu, jer smo mislili da je meč. On je zapravo rekao da je mislio da se dešava meč jer je to bio teren za meč. Zaista je neverovatno. Veoma sam zahvalan na prisustvu tolikog broja ljudi na treningu, što je neverovatno. Opet, doživeo sam neke turnire širom sveta, slične atmosfere u smislu velike posećenosti na terenima za trening", dodao je srpski as.

Đoković je dva puta u karijeri osvajao trofej na ovom prestižnom turniru.

"Sviđa mi se osećaj koji imam posle 20 i više godina profesionalnog tenisa. Još uvek ima vatre. Još uvek postoji taj nagon i motivacija da zaista dođemo na najveće događaje u sportu i pokušamo da pobedimo, pokušamo da osvojimo titule i pokušamo da donesemo dobru senzaciju publici", istakao je Novak.

Novak je u prvom kolu slobodan, dok će u drugom igrati sa boljim iz duela Fokina – Ečeveri.

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track