LJUBITELJI "BELOG SPORTA" PRIŽELJKUJU NOVAKA I ALKARAZA U FINALU US OPENA - ĐOKOVIĆ PORUČUJE: Mislim samo na narednog protivnika
Foto: EPA/Tolga Akmen

US OPEN

LJUBITELJI "BELOG SPORTA" PRIŽELJKUJU NOVAKA I ALKARAZA U FINALU US OPENA - ĐOKOVIĆ PORUČUJE: Mislim samo na narednog protivnika

Tenis -

Ljubitelji tenisa skloni su da prognoziraju da ćemo u Njujorku ponovo gledati duel Đokovića i Alkarasa, i to u finalu US Opena.

Najbolji srpski teniser je oprezan kada su takve prognoze u pitanju, pa na te konstatacije daje realne odgovore.

"Tenis je sport u kojem, mao na primer u Sinsinatiju, igrate pet mečeva za pet dana. Zaista ne možete da razmišljate o tome šta će biti za tri ili četiri dana. Mislite samo na naredni dan, na narednog protovnika", kaže Novak.

Novak Đoković
foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

On smatra i da to nije u redu ni sa sportske strane.

"Takođe mislim da je to na neki način nepoštovanje prema vašem sledećem protivniku, ako mislite na to sa kim biste igrali finale. Iako sam imao zaista mnogo uspeha, možda bi neko mogao da kaže da sam razmišljao o kasnijim fazama turnira, ali takvo razmišljanje nikada nije nalazilo odjeka kod mene", dodao je Novak.

Otkrio je kako se priprema za pojedine duele.

"Ako potencijalno nezgodan meč je blizu, onda verovatno malo više mislim na to i radim na određenim taktičkim implementacijama na terenu, na treningu. Recimo neke stvari koje bih mogao da iskoristim protiv njega", zaključio je Đoković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track