ZANIMLJIVA SCENA U NJUJORKU: Novak dobio NEZGODNO PITANJE od Amerikanaca, evo kako je ODGOVORIO!
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

snašao se

ZANIMLJIVA SCENA U NJUJORKU: Novak dobio NEZGODNO PITANJE od Amerikanaca, evo kako je ODGOVORIO!

Tenis -

Specijalni izvaštač iz Njujorka: Vuk Brajović

Novak Đoković uspešno je krenuo u pohod na novu titulu na US Openu.

U prvom meču posle dve godine neigranja, Nole je sa laganih 3:0 (6:0, 6:2, 6:3) savladao Francuza Aleksandra Milera i na taj način osigurao prvo mesto na novoj ATP listi, a u drugoj rundi sastaće se sa španskim teniserom Bernabe Zapatom Miraljesom koji na putu ka Đokoviću savladao Itana Kvina, takođe sa 3:0.

Pored trijumfa za plasman u drugo kolo grend slem turnira u Njujorku i povratak na vrh ATP liste, Novak je u Americi ostvario još jednu veliku pobedu. Đokovića dve godine nisu puštali u državu, a sada je u njegovim partijama uživao i bivši predsednik SAD Barak Obama.

1 / 5 Foto: OHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Obama je sa suprugom Mišel aplaudirao na skoro svaki Novakov potez, a Đoković po završetku nije želeo da prokomentariše to što se nekadašnji predsednik SAD našao na tribinama.

- Barak i Mišel Obama su ostali i pratili tvoj meč. Pričaj nam o ovom dugom danu za tebe i tvojoj impresivnoj igri - postavili su američki novinari ovo nezgodno pitanje Novaku, a on im je delimično odgovorio:

- Znao sam da ću kasno završiti ovaj meč, jer je kasno i počeo. Čekao sam na ovaj momenat godinama, bio uzbuđen bez obzira i da je počeo posle ponoći, jer je nešto posebno igrati na najvećem teniskom stadionu na svetu i pred najbučnijom publikom u noćnom terminu. Večeras je bilo posebno veče, i iako je ceremonija trajala duže nego što sam želeo – mislim da sam nivoom tenisa koji sam igrao pokazao kako sam se osećao večeras. Prvi set je bio skoro bezgrešan, “mrak” od tenisa. Imao sam odgovor na sve što je odigrao protiv mene, i veoma sam zadovoljan time kako igram. Nadam se da ću održati taj nivo, i iako je turnir tek počeo, otvorio sam ga uz sjajan tenis - odgovorio je Novak, vidno “iskuliravši” spomen bivšeg predsednika SAD Baraka Obame i “prve dame” Mišel koja je i učestvovala u ceremoniji pred njegov meč.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track