FAVORITI ISPADAJU, ALI... Pred Novakom jedna VELIKA MINA na putu ka finalu US Opena! Može na igrača protiv kog ima NEGATIVAN SKOR!
Foto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

treba biti oprezan

FAVORITI ISPADAJU, ALI... Pred Novakom jedna VELIKA MINA na putu ka finalu US Opena! Može na igrača protiv kog ima NEGATIVAN SKOR!

Tenis -

Novak Đoković nastavio je put ka finalu US Opena.

Srpski teniser igra fenomenalno u Njujorku, te je bez previše prolivenog znoja stigao do trećeg kola gde će on i Laslo Đere odmeriti snage u srpskom derbiju.

Pred Noletom su polagali oružje Aleksandar Miler i Bernabe Zapata Miraljes i ono što posebno raduje definitivno je Đokovićeva igra, ali i seča favorita, posebno u delu žreba u kom se i sam Srbin nalazi.

Od 16 nosilaca u ovom delu žreba ih je uz Novaka ostalo još samo pet, a od tih pet tek dvojica se nalaze u top deset tenisera planete (Tejlor Fric koji je deveti i Frensis Tijafo koji je deseti).

Novak Đoković
foto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

Dakle, ako gledamo realno - Đoković bi morao da preleti do finala, ali... Uvek postoji ono "ali"! Na putu ka trofeju Novaka bi mogla da očekuje jedna potencijalno veoma opasna mina i teniser protiv kog Đoković, verovali ili ne, ima negativan učinak! Ako opravda ulogu favorita i izbaci Lasla Đerea, Nole će u narednoj rundi US Opena ići na boljeg iz duela Borna Gojo - Jirži Veseli. U ovom susretu, ako gledamo trenutni rejting na ATP listi, favorit je Hrvat Gojo koji je trenutno 105. igrač planete, ali plasman iskusnog 30-godišnjeg Čeha koji je Bornin rival (437. mesto), može da zavara.

Veseli je već znao da pomuti račune mnogim favoritima, a protiv Đokovića se dva puta našao na terenu i oba puta je pobedio! Prvi put su igrali 2016. godine na Mastersu u Monte Karlu, kada je Veseli slavio sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:4), a drugi put snage su odmerili u daleko bitnijem meču u četvrtfinalu Dubaija 2022. i ponovo je Čeh slavio, ovog puta sa 2:0 (6:4, 7:6) i na taj način skinuo Novaka sa vrha ATP liste!

Još jednom je trebalo da igraju, na US Openu 2016. godine, ali je Veseli predao meč Đokoviću bez borbe.

Dakle, već posle Đerea, ako se i rezultat meča Gojo - Veseli poklopi i Čeh prođe dalje, Novak bi mogao da naiđe na ozbiljnu minu na putu ka finalu.

Što se tiče ostalih igrača iz Đokovićevog dela žreba Nole je izgubio po jednom od samo dvojice - Karaceva i Davidovič Fokine, ali i sa jednim i sa drugim ima pozitivan učinak (protiv Rusa 2:1, a protv Španca 4:1). Đere (1:0 u pobedama za Novaka), Fric (7:0 u pobedama za Novaka), Pol (1:0 u pobedama za Novaka), Tijafo (2:0 u pobedama za Novaka) i Manarino (4:0 u pobedama za Novaka) nikada nisu pobedili Novaka, dok protiv Goja, Mensika, Bonzija, Strikera i Šeltona nije imao prilike da igra.

Kada se sve sabere i oduzme - Novaku se definitivno čisti put ka finalu US Opena, ali treba biti oprezan, posebno ako Jirži Veseli bude protivnik u narednoj rundi!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track