"NEVEROVATNO, NEVEROVATNO..." Moćne reči Đokovića posle MARATONA ZA PAMĆENJE: Ovo je jedan od najboljih mečeva u karijeri!
Foto: EPA/CJ GUNTHER

US OPEN

"NEVEROVATNO, NEVEROVATNO..." Moćne reči Đokovića posle MARATONA ZA PAMĆENJE: Ovo je jedan od najboljih mečeva u karijeri!

Tenis -

Novak Đoković je pobedio Lasla Đerea nakon maratona u pet setova, a potom je poručio da je odigrao jedan od najboljih mečeva.

Nije krenulo dobro po Novaka koji je imao zaostatak od dva seta, ali je uspeo da se vrati i da na neverovatan način obezbedi četvrto kolo.

- Neverovatno, neverovatno... Evo, skoro je dva sata i toliko ljudi je ostalo na tribinama. Hvala vam, podržavali ste obojicu, nadam se da ste uživali - rekao je Đoković odmah nakon meča i odmah potom odao priznanje Đereu koji je igrao fantastično:

- Ja nisam uživao, pogotovo u prva dva seta, ovo je jedan od najtežih mečeva u poslednjih nekoliko sezona i jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao.

Novak Đoković, Ju Es open, US open
foto: Chryslene Caillaud/ Panoramic / Panoramic / Profimedia

Nakon dva izgubljena seta Đoković je iskoristio pravo da ode u toalet.

- Malo sam porazgovarao sa sobom, rekao u ogledalo šta je potrebno da učinim da preokrenem. Nastavio sam da verujem u sebe. Dešavalo se i ranije da gubim sa dva seta, nisam uvek uspevao da se vratim, ali sada jesam.

Upitan je Novak da li je primetio umor kod njegovog protivnika u odlučujućem setu.

- I da je bio umoran, nije to pokazivao. Igrao je veoma dobro u petom setu, možda i bolje nego u trećem i četvrtom. Bio je tu, disao mi za vratom. Bilo je teško za mene da pronađem rešenje. U trećem setu sam se podigao.

Kratko je za kraj poručio šta jedva čeka.

Nije me briga protiv koga igram. Ono što jedino želim jeste da spavam, da se opustim i oporavim ovo telo od 36 godina - rekao je Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track